Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z Plané do Plané aneb s registračkami přes půl světa

Dramatickou zápletku nabídl sobotní fotbalový duel oblastní I. B třídy skupiny A ještě před samotným výkopem. Planá u Budějc mířila k Lipnu do Horní Plané jako favorit pouze se třemi náhradníky. Ale bez jedné velmi důležité věci…

To už však poodhaluje reportáž minutu po minutě, kterou pro klubový web sepsal momentálně zraněný hráč SK Planá Michal Špírek. Budějcká Drbna ji uvádí v prakticky nezměněné podobě s jeho komentářem.

  • 11:15 - Schází se kompletní skvadra Modrého baletu, tedy aktuálně čtrnáctka zdravých, nevykartovaných hráčů. Plánské vozy se rozjíždějí směr ošklivější Planá.
  • 11:16 - Pítrs st.: „Vole, zapomněl jsem si peněženku s občankou, to je jedno, jedem dál.“
  • 11:34 - Plánští odbočili na správnou objížďku a míří nezadržitelně směr hornoplánské hřiště.
  • 12:00 - SK v Horní Plané, zastavuje se na náměstí a jde se na kávu do místního podniku U tří koček. Pohodička, klídeček, tabáček.
  • 13:00 - Přesun směr hřiště.
  • 13:05 - Láďa a kouč Cimburek zjišťují nemilou věc - registračky zůstaly doma. Reakce trenéra byla tato: „** * * *** * *!“ Situaci je třeba rychle řešit.
  • 13:12 - Role záchranáře připadá bafuňářovi Jardovi. Ten vyjíždí z Planý narychlo k tréňovi domů, ve 13:30 poté posádka ve složení Jarda, Srna, Špíry, dvě děti a balík registraček startuje směr Horní Planá.

„Jako auto fanoušků jsme měli najednou nečekaně důležitou roli, když jsme vezli registračky hráčů, potřebné k tomu, abychom mohli nastoupit v nejsilnější sestavě. Tuhle roli jsme si taky při telefonní komunikaci s vynervovanými vedoucími týmu náležitě užívali a dávali jim zprávy o tom, že se v Krumlově ještě zastavíme na kafe, vsadit si v sázkové kanceláři a podobně,“ přidává s úsměvem Michal Špírek.

  • 13:45 - Modrý balet v nervu, podruhé volá posádce záchranného vozidla, kde jsou. Ta udává polohu a je popohnána pokynem, že rozhodčí bude čekat s výkopem maximálně dvacet minut.
  • 13:51 - Osudová chyba navigátorů a řidiče! Auto uhýbá na objížďku směr Horní Planá, ale pro auta nad 3,5 tuny. Jarda je sice právě v objemovce, ale tudy se jet nemělo...
  • 13:56 - Auto projíždí Chvalšinami. Posádka trochu znejistí, ale razí dál. Napětí v Horní Plané stoupá.
  • 14:09 - Tisovka, Markov, Křišťanov, Zbytiny, odbočka do Koryta. V obci jménem Ktiš si začíná posádka přiznávat, že ani přibližně netuší, kde je. Jedno je jistý, v blízkosti Horní Planý to nebude. Je to špatný, tohle nestiháme, jsme v prdeli. Trenér Cimburek na infarkt, v klidu zůstává snad jen Fanda Srnců, prý tam za chvíli budeme.

„Trenérovi jsme hlásili, ať se v klidu rozcvičují, protože už jsme v Ktiši. Přitom jsme doufali, že nás uklidní slovy, že už jsme za rohem. Řekl ale bohužel něco jiného, něco, co se nedá publikovat. Po počátečních srandičkách už bylo jen ticho a ani jsme nevěděli, jestli už nedojíždíme úplně zbytečně, jestli už náhodou rozhodčí nezkontumoval zápas a Planá není na cestě zpět,” přiznává Špírek.

  • 14:10 - Fanda Srnců: „Jsme v prdeli.“
  • 14:20 - Padá rozhodnutí sudího v Horní Plané: Hrát mohou jen hráči, kteří mají s sebou občanské průkazy. Tím jsou ze hry vyřazeni oba Pítrsové, kteří si je zapomněli, a Peči, u kterého je pravděpodobné, že ho ani nikdy neměl.
  • 14:30 - Výkop zápasu. Jedenáctka hráčů jde na to. Registračky právě překvapeně vjely do Volar.
  • 14:45 - Auto je na místě. Modrý balet hrozí hlavně střelami z dálky, štěstí zkoušel hlavně Řehy.

Planá nakonec i bez dalších tří hráčů, respektive čtyř, jelikož se ve 35. minutě zranil jeden ze záložníků, zvítězila 2:1. A to v poločase s tou Horní prohrávala. Po utkání se však Plánští znovu dostali do své ‚formy‘.

„Cesta zpátky byla vrchol bezmoci. Potom, co se samozřejmě rychle rozneslo, jak jsme putovali, jsme byli všem v Horní Plané pro smích. Hlavně trefit zpátky, to byl jediný úkol. Jenomže hned na začátku zpáteční cesty jsme najeli, i kvůli (na naší obranu) špatnému značení, na špatnou silnici. Opět jsme věřili, že jedeme dobře. Najednou přijíždíme po více než dvaceti minutách k většímu městečku, koukáme, že tam mají i fotbalové hřiště. Když jsme si uvědomili, že jsme jen přijeli z druhé strany do Horní Plané, měli jsme chuť vystoupit a zavolat o pomoc, protože evidentně nebyl náš den. Pak už ale šlo naštěstí všechno bez zaváhání. Jediné štěstí, že jsme měli natankovanou plnou nádrž,“ našel krom výhry další pozitivum Michal Špírek.

Štítky fotbal, SK Planá, TJ Smrčina Horní Planá, cestování, objížďka, Planá, Horní Planá, České Budějovice, Vodní nádrž Lipno, balet, Ktiš, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Někdy se to opravdu sejde... :-)

Úterý, 11. listopadu 2014, 11:24Odpovědět

Z Plané do Plané aneb s registračkami přes půl světa  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.