Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V prestižním derby Roudné deklasovalo Hlubokou 6:1

Debaklem skončilo druhé jarní kolo fotbalového Chance krajského přeboru na roudenském trávníku. V okresním derby místní Malše zdolala Hlubokou vysoko 6:1.

Hosté začali na hřišti favorita překvapivě velmi aktivně a patřilo jim prvních patnáct minut hry. Své útoky tahali hlavně po levé straně, ale do vyložené příležitosti se nedostali. To Roudné se ze druhé vážnější šance dostalo do vedení. V 16. minutě se dostal do úzkých obránce Antoš, přišel lacino o míč, Matoušek ho bez váhání poslal na Trněného, který ze strany k bližší tyči klasickým bodlem prostřelil brankáře - 1:0.

Hosté z Hluboké byli najednou poloviční a za deset minut jim bylo ještě hůř. Havelka utekl všem, ve vápně si pohrál s dobíhajícím Janečkem, odcentroval a pro kanonýra Kučeru přesným centrem připravil jeden z lehčích zásahů do černého - 2:0.

Domácí se naladili na útočnou notu a vzápětí předvedli nejpohlednější akci prvního poločasu. Kučera poslal do vápna Fedorkiva, který ještě přihrál Havelkovi, ale ten si na hlubockého brankáře nepřišel.

Pokud někdo ve druhém poločase čekal zmrtvýchvstání Hluboké, byl záhy zklamán. Hned po přestávce utekl opět hbitý Havelka, našel trestuhodně volného Kučeru a bylo to 3:0. V 52. minutě natáhl Fedorkiv zpoza vápna a Hluboká byla na ručník - 4:0.

A to ještě vzápětí stáhnul Vácha unikajícího Havelku a šel pod sprchy. Kučera po trestném kopu trefil hlavou břevno. O třetí gól roudenský kanonýr nepřišel. V 62. minutě si sám poradil s obranou a pod brankářem Křížem završil hattrick - 5:0.

Roudné polevilo, a tak se ke slovu dostali i hosté. V 66. minutě se ještě Benhák zastřeloval, cílil metr vedle šibenice, ale za osm minut po ráně zpoza vápna zajistil Hluboké čestný úspěch - 5:1. V posledních chvílích zápasu pak uzavřel účet utkání střelou v pádu Trněný - 6:1.

Hodnocení trenérů

Štefan Lovička (Roudné): Do utkání jsme vstoupili trochu laxně, ale pak se naše hra zlepšila a dali jsme dva góly. A mohli jsme dát po krásné akci ještě třetí branku. O poločase jsem kluky nabádal, aby nepovolili, ale spíš aby přidali a rychle zápas rozhodli. To se nám povedlo hned v první minutě druhé půle. Pak utkání ovlivnilo vyloučení Dušana Váchy, potom bylo rozhodnuto. Jediné, čeho lituji, že jsme inkasovali.

Milan Borový (Hluboká):Bylo to zasloužené vítězství domácích, šest jedna je velký debakl. Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme tam takové dvě tři pološance, ale pak jsme udělali dvě chyby a Roudné je mužstvo, které je dokáže potrestat. Má rychlé brejkové hráče, kanonýra Kučeru uprostřed, to je velká síla. Chtěli jsme udržet nerozhodný výsledek delší dobu, domácí mají mladý tým, třeba by znervózněli. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit lépe, ale stejně jako v minulém týdnu jsme hned v první minutě druhé půle inkasovali, pak přišlo vyloučení a utkání bylo rozhodnuté.

TJ Malše Roudné – TJ Hluboká nad Vltavou 6:1 (2:0)

Branky: 27., 46. a 62. Kučera, 16. a 90. (+1) Trněný, 52. Fedorkiv - 74. Benhák. ŽK: 1:1 (Kučera - Horejš). ČK: 0:1 (53. D. Vácha). Rozhodčí: Vítek - Tupý, Tůma. Rohy: 1:1. Diváci: 150.

Štítky Hluboká nad Vltavou, Roudné, krajský přebor, Malše, TJ Malše Roudné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prestižním derby Roudné deklasovalo Hlubokou 6:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.