Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Turnaj v Dolním Bukovsku ovládli žáčci z Libochovic

Fotbalové mládí z několika okresů České republiky si dalo mistrovské setkání v malebném Dolním Bukovsku. Jeho záměrem byl již pátý ročník prestižního Turnaje o pohár starosty městyse Dolní Bukovsko - žáků, ročníku 2001 a mladší. Po mediální a materiální stránce se na turnaji podílela i Budějcká Drbna.

Místostarostka městyse paní Božena Janečková rozhodla losováním, že se proti sobě utkají domácí TJ Dolní Bukovsko a SK Ševětín, a že ve druhém duelu změří síly FK Libochovice (Ústecký kraj) a TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí.

Do finále po výhrách postoupili ševětínští a libochovičtí borci, zatímco domácí dolnobukovští a veselští fotbalisté se museli spokojit s bojem o 3. místo.

Nakonec pořádající bukovští hráči sklonili hlavu po nekompromisní a přesné hře veselských fotbalistů, čímž obsadili neoblíbené poslední místo. Ihned poté následovalo finále mezi Libochovicemi a Ševětínem, které skončilo výhrou týmu z Ústeckého kraje a to rozdílem jedné branky - 2:1.

Jednotlivé týmy přivedli na hřiště Petr Černý (Dolní Bukovsko), soupeře z Libochovic Jiří Halašta, ze Ševětína René Stoklasa a tým z města nad Lužnicí Miroslav Tomášek.

Týmy, které měly cca 15 dívek a chlapců, předváděly nejméně 60 přihlížejícím divákům, pohlednou techniku přihrávek, přehled ve hře a koření fotbalu – góly. Všechny čtyři zápasy, s malým počtem nepovolených způsobů hry, rozhodoval dlouholetý sudí pan Jaroslav Kodl.

Slavnostní ukončení turnaje a předání pohárů provedl starosta pan František Mazanec, který s radostí kvitoval, že je mezi mládeží o tento krásný sport velký zájem.

Po předání všech ocenění se mohli z putovního poháru vítězů radovat hráči FK Libochovice, kteří přijíždějí do Dolního Bukovska již pravidelně na své letní soustředění. Na oplátku v prvním srpnovém týdnu pohostí svou krásnou krajinou a fotbalovým stadionem hráče TJ Dolní Bukovsko.

Napsal Milan Bajcura, trenér mládeže TJ Dolní Bukovsko

Štítky fotbal, turnaj, mládež, Dolní Bukovsko, Libochovice, Česko, Drbna.cz, Ševětín, Ústecký kraj, Petr Černý, Veselí nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnaj v Dolním Bukovsku ovládli žáčci z Libochovic  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.