Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starší žáci SKP neztratili za celou sezonu ani bod!

Neuvěřitelný husarský kousek se povedl v sezoně 2011/2012 jihočeského krajského přeboru starších žáků fotbalistům SKP České Budějovice. Nadějní mladíci z jihočeské metropole, vedeni trenérským duem Vlastimil Mertl a Josef Častulík, vyhráli titul přeborníka již potřetí v řadě. Letos se jim to ale dokonce povedlo bez ztráty kytičky – SKP neztratilo za šestadvacet odehraných kol jediný bod!

Ve středu 13. června byla na hřišti v Roudném na programu předehrávka posledního 26. kola, která měla dát odpověď na otázku, zda se naprosto suverénním žákům budějckého SKP podaří ovládnout všechny zápasy, tedy i ten proti Malšanům. Nadějní fotbalisté, kteří hrají své domácí zápasy na stadionu v Kubatově ulici, neponechali nic náhodě a Roudenské porazili jednoznačně 8:0.

Při pohledu do konečné tabulky spadne nejednomu příznivci této populární kolektivní hry brada – 26 zápasů, 26 vítězství, 78 bodů a skóre 136 vstřelených ku 21 obdrženým brankám.

Výjimečná parta trenérů Vlastimila Mertla a Josefa Častulíka prošla touto sezonou jako nůž máslem, a tak si včera večer v Roudném mohla naplno vychutnat nejen velké oslavy nevídaného úspěchu přímo na hřišti, ale také předávání medailí z rukou Tomáše Marušky a Josefa Žižky, zástupců jihočeského krajského fotbalového svazu.

„Za tři roky jsme tento tým vytvořili k obrazu svému. Kluci hráli celou dobu skvěle. Sešel se výborný ročník, dali jsme dohromady skvělou partu. Vyhrát soutěž bez ztráty jediného bodu, to se v celé republice jen tak nevidí. Opravdu klobouk dolů!“ vysekl poklonu před svými svěřenci trenér Vlastimil Mertl. „Myslím, že jsme všechny zápasy vyhráli zaslouženě. Samozřejmě se objevovaly i nějaké chyby, ale to k fotbalu patří,“ dodal.

Ke skvělému úspěchu starším žákům SKP gratuluje i Budějcká Drbna, která je na kluky z Budějc – stejně jako snad všichni fanoušci jihočeského fotbalu – patřičně hrdá.

Foto: Čiperka
Video: Faktor Team

Štítky Pražská konzervatoř, krajský přebor, SKP České Budějovice, Roudný, Josef Žižka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší žáci SKP neztratili za celou sezonu ani bod!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.