Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sobotní zápas nezastihl jankovské v ideálním rozpoložení

Na půdě nováčka z Vodňan se našim hráčům příliš nedařilo a prohráli 0:2. Zápas hodně ovlivnila 56.minuta, kdy byl vyloučen brankář Petr Wolek a z následného trestného kopu jankovští inkasovali.

Premiéru v jankovském dresu si odbyl novic Martin Špát, který si svojí premiéru představoval určitě jinak. Tentokrát ani předvený výkon nebyl dle fanoušků podle představ.

Po dvou dobře odehraných zápasech tentokráte jankovští absolutně vyhořeli, v celém utkání se dostali jen do jediné šance, kterou, jak se později ukázalo, bylo klíčové proměnit. Za stálého deště diváci příliš kvalitní fotbal neviděli. Jestliže minulé utkání s Třeboní mělo nadprůměrné parametry, tentokrát tomu bylo naopak. Domácí fotbalisté se s nepříznivým počasím poprali lépe, více bojovali a šli s větším elánem za třemi body. Hosté v první půli zahrozili pouze stříleným centrem Petra Maxy, který však nikdo z jeho spoluhráčů netečoval a míč skončil až v náruči brankáře Nováka. Jinak byli jankovští absolutně bezzubí. Ačkoliv domácí byli ve hře o něco málo aktivnější, za první pětačtyřicetiminutovku se dostali taktéž pouze do jediné vážnější šance. To se do zakončení ve 30.minutě po standardní situaci dostal Jaroslav Volmut, ovšem jeho pokus směřující k tyči za již překonaného Wolka odvrátil z brankové čáry Pavel Beránek. Jinak toho oba mančafty příliš nepředvedli.

To druhé dějství začalo o poznání aktivněji, především hosté zapnuli na vyšší obrátky a domácí obraně zle zatápěli. Největší možnost ke skórování se Jankovu naskytla v 50.minutě, kdy byl před vápnem faulován Petr Holba. K trestnému kopu se postavil Petr Maxa, jeho povedený pokus vyrazil Novák pouze před sebe, ovšem dobíhající Martin Řezníček ve stoprocentní šanci selhal a branku minul. Jak ukázal až čas, byl to první ze série smolných momentů pro hostující celek. V 54.minutě totiž podnikli domácí fotbalisté rychlý break, brankář Wolek fauloval mimo pokutové území Tomáše Vokatého a byl následně sudím Mackem vyloučen. Ze hry tak musel odstoupit útočník Maxa a do branky se postavil David Hrubý. Aby toho pro hosty nebylo málo, tak navíc z následného trestného kopu a dobře zahraném signálu poslal Vodňany do vedení Tomáš Konvička. To byla pro hosty rána, ze které si již nevzpamatovali. V 63.minutě střílel pěkně Tomáš Dvořák, ovšem David Hrubý byl tentokrát na místě. I když snaha jankovským nešla upřít, taková kvalita, která by znamenala vyrovnání, tam prostě chyběla. A tak se domácí dočkali v 85.minutě pojištění výsledku v podobě druhého gólu. To se i díky Loškově podklouznutí dostal do úniku Jiří Motejzík, obešel i brankáře Hrubého a do prázdné brány rozhodl o prvních bodech Vodňan v této sezoně. V samém závěru mohl dokonat zkázu opět střídající Motejzík, který se znovu řítil sám na Davida Hrubého, který ho však tentokrát bravurním zákrokem vychytal. Nutno podotknout, že třetí branka v jankovské síti by byla hodně krutá. Šanci na zkorigování měl ještě Pavel Beránek, kdy zahrával přímý volný kop z dobré pozice, bohužel jeho pokus jen potvrdil, že sobotní zápas nezastihl jankovské v ideálním rozpoložení a branku vysoko přestřelil.


FK Vodňany-SK Jankov  2:0 (0:0)
Branky: 56´Konvička, 85´Motejzík
ŽK 1:2 (Hojdekr- Řezníček, Bürger)
ČK 0:1 (56´Wolek))
Diváci: 100
Rozhodčí: Macko-Vrchota,Šimšík
Nejlepší hráči: Chalupský-Lošek
Sestavy:
Vodňany: Novák – Kapusta (15. Machnyk), Konvička, Hajný, Mich. Vokatý – Hojdekr, Chalupský, Volmut, Bače (84. Benedikt) – T. Vokatý, Dvořák (69. Motejzík)
SK Jankov: Wolek – Beránek, Řezníček (75. Špát), Lošek, Kadlec – Bürger, Bohoněk, Sedlic, Klíma (82. Štěcha) – Holba, P. Maxa (58. Hrubý)

Zdroj: skjankov.cz

Štítky Vodňany, David Hrubý, Martin Řezníček, Tomáš Dvořák, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní zápas nezastihl jankovské v ideálním rozpoložení  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.