Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rudolfov se v přeboru stébla chytil, pomohli i Malšané

Tři kola před koncem Chance krajského přeboru fotbalistů se týmu z Perštátu dýchá lépe. Po vítězství nad Vodňany se dostal na první jistě nesestupovou příčku. Pomohla jim k tomu i roudenská Malše, která si doma poradila s dalším topícím se celkem – Čkyni udolala 3:1.

Neuvěřitelných šest branek nastřílela Hluboká mančaftu z Veselí, který se rázem ocitl mezi týmy, které jsou přímo ohrožené sestupem. Navíc v dalším kole hostí právě Rudolfov, který má už jen o bod méně. Jankov si po domácím zaváhání s Jindřichovým Hradcem spravil chuť v Lažištích, kde vyhrál 3:1.

Rudolfov zabral, ale ještě musí bodovat

Rudolfov se po vítězství 3:2 s Vodňany dostal na 14. místo tabulky, které je první jistě nesestupové. „Určitě, tohle místo je stoprocentní, takže nás těší, že jsme se na něj dostali. Ale když jsem se koukal na rozlosování Krumlova, tak jsem na devadesát devět procent přesvědčený, že z krajského přeboru bude sestupovat jen jeden tým,“ říká trenér Rudolfova Zdeněk Čadek.

Po utkání byl s výsledkem spokojený, tři body potřeboval jeho tým jako sůl. „Takový zápas se nehraje na krásu, ale na vítězství, a nám se podařilo tři body získat. Na klucích byla vidět velká nervozita, tabulku si před utkáním všichni dobře spočítali, takže i proto jsme rádi za body. Výkon asi nebyl úplně ideální, ale zvládli jsme to, takže jsme spokojení,“ hodnotí utkání trenér Rudolfova.

Střelecky se opět zaskvěl kapitán Martin Zach, který dvěma brankami výraznou měrou dopomohl svému týmu k vítězství. „Martin Zach v posledních důležitých zápasech dává důležité góly, je oporou, takový má správný kapitán být,“ chválí trenér Čadek důrazného forvarda a pokračuje: „Martin je u nás nejstarší, i když to zdaleka není věk na důchod. V posledních zápasech získal sebedůvěru, začalo mu to tam padat, dal šest gólů. Je na něm vidět, že ho to určitě taky baví.“

Rudolfov bude hrát v dalším kole na horké půdě ve Veselí nad Lužnicí. „Pokud by spadávaly dva týmy, tak ještě vyhráno nemají,“ zdůrazňuje důležitost souboje Zdeněk Čadek.

Situace na konci tabulky je následující. Jasně poslední je Kaplice, před ní jsou tři týmy, které se snaží vyhnout předposlednímu místu, které by v případě sestupu Českého Krumlova z divize znamenalo sestup – Čkyně a Rudolfov s 25 body, Veselí má o bod víc. „Čkyně také nemá v dalším kole jednoduchého soupeře, hraje doma s Hradcem. My se utkáme právě s Veselím, pokusíme se bodovat,“ uzavírá Zdeněk Čadek.

Roudné se probralo ve druhé půli

Právě Malše z Roudného pomohla Rudolfovu k tomu, že se dostal z předposledního místa. Doma přehrála Čkyni 3:1, přestože po poločasu prohrávala 0:1. „Ale my jsme hráli dobře už od začátku, prvních pět minut jsme mohli dát tři góly, ale koncovka vázla. Soupeř vyčkával na naši chybu, kterou jsme udělali pět minut před přestávkou. Dostali jsme ve čtyřicáté minutě gól, tak už to bývá,“ posteskl si po utkání trenér Štefan Lovička.

Bouřka v kabině o poločasové přestávce udělala své... „Do druhé půle jsme vstoupili s obrovskou aktivitou, a hned po čtyřech minutách jsme dali na jedna jedna. Pak se prosadil dvakrát Havelka a bylo rozhodnuto,“ těšilo Lovičku.

Tým má v současné době 56 bodů. Aby mohl pomýšlet na postup z druhého místa, který se nabízí, musí až do konce soutěže naplno bodovat a pak doufat. „Naděje je teoretická, ale je. V posledních třech utkáních budeme chtít uhájit druhé místo, zaměříme se na to. Máme tři kola do konce, potřebovali bychom vyhrát všechna tři. Ale jedeme do Třeboně, máme doma Vodňany a končíme ve Veselí, na které se nám příliš nedaří. Jestli uhrajeme devět, šest nebo tři body, to se uvidí, ale uznáváme kvalitu soupeře, podle toho k tomu budeme přistupovat,“ říká roudenský lodivod.

ČTĚTE TAKÉ: Roudné může postoupit z druhého místa. Teoreticky...

Hluboká nastřílela Veselí půltucet

Těžko uvěřitelný výsledek se zrodil na Hluboké. Domácí tým v záloze stále se zkušenými Vozábalem a Povišerem deklasoval Veselí 6:0. Základem bylo vedení 3:0, které se zrodilo až v šestiminutovém úseku těsně před přestávkou. Povedené utkání sehrál útočník Dudek, který nastřílel hattrick.

Jankov nahradil domácí zaváhání v Lažištích

Jankovu se povedlo nahradit ztrátu z minulého kola. To v páté minutě nastavení dostal třetí branku a prohrál s Jindřichovým Hradcem 2:3. Tentokrát měli Jankovští v Lažištích herně navrch, což potvrdili po přestávce dvěma brankami a zvítězili 3:1.

Výsledky týmů z Budějcka: Rudolfov – Vodňany 3:2 (1:1), Zach 2, Syrovátka, Roudné – Čkyně 3:1 (0:1), Havelka 2, Kössl, Hluboká – Veselí 6:0 (3:0), Dudek 3, Janeček, Horejš, Kurali, Lažiště – Jankov 1:3 (1:1), Řezníček, Holba, Nedvěd.

Ostatní výsledky KP: Písek B – Táborsko 6:2, Soběslav – Třeboň 2:1, Jindřichův Hradec – Dražice 0:1, Prachatice – Kaplice 2:1.

Zdroj tabulky: www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky Rudolfov, Veselí nad Lužnicí, Čkyně, Vodňany, krajský přebor, Malše, Jindřichův Hradec, Martin Zach, trenér, Roudné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rudolfov se v přeboru stébla chytil, pomohli i Malšané  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.