Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Roudné vyhrálo v Písku, Rudolfov dal sedm gólů!

Vstup do jarní části krajského přeboru fotbalistů se týmům z Českobudějovicka vydařil. Roudné vyhrálo na horké půdě v Písku, Hluboká dokázala přetlačit Soběslav 4:3 a Rudolfov doma s Kaplicí nastřílel neuvěřitelných sedm gólů!

K těžkému utkání zajíždělo Roudné do Písku. Souboj druhého celku KP se třetím vyzněl jasně pro Roudenské, kteří si pozici v tabulce se svým sobotním soupeřem vyměnili. „Určitě to nebyl jednoduchý zápas, znali jsme kvalitu i sílu soupeře,“ říká úvodem trenér Roudného Štefan Lovička.

A vzápětí pokračuje: „Připravili jsme se na soupeře dobře, hráli jsme s defenzivní taktikou na brejky.“ Z jednoho z nich se prosadil záhy Kučera a Roudné vedlo. „Pak jsme se snažili nepustit Písek do šance, což se nám dařilo zahuštěnou obranou. Úvod druhého poločasu nám vyšel famózně, dali jsme až na 4:0, ale nakonec jsme polevili koncentraci. Soupeř utkání ještě zdramatizoval, ale vyloučení Pichlíka Písecké zbrzdilo v závěrečném náporu.“

O víkendu čeká Roudné další těžký souboj. V okresním derby přivítá doma Hlubokou. „Byli jsme se v neděli na soupeře podívat, abychom věděli, co nás čeká. Hluboká hrála velmi dobře v první půli, ale pak vypnula, což se jí málem vymstilo. Určitě se na zápas těšíme, je to derby, bude to souboj plný nasazení i emocí. Ale doufám, že všechno proběhne v duchu fair play. Doufám, že potvrdíme postavení v tabulce, půjdeme za třemi body. Dražice hrají s Třeboní, mohli bychom se vyhoupnout na čelo přeboru,“ přeje si Lovička.

Právě Hluboká doma v prvním poločasu jasně přehrála Soběslav 3:0, ale ve druhém se vlastní pasivitou málem o vítězství připravila. Hosté snížili na 4:3, ale víc se jim nepodařilo.

Z opačného pólu tabulky byl duel Rudolfova s Kaplicí. Perštátští se chtěli odpoutat ode dna tabulky, což se jim podařilo, ale velmi vysoké vítězství 7:0 čekal málokdo. „A to jsme mohli dát ještě víc gólů, až mi jich bylo trochu líto, i protože tam trénuje Jirka Orlíček,“ řekl k utkání trenér Rudolfova Zdeněk Čadek. Sám ví, že přijdou i těžší utkání.

Hned ve druhém jarním kole jede Rudolfov do Soběslavi. „To určitě hráči ví, že budou těžší utkání,“ říká kouč Zdeněk Čadek a pokračuje: „Ale pro nás je to určitě moc důležitá výhra. Zimní příprava je dlouhá, a kdyby přišla hned porážka v prvním kole, tak by to pro psychiku nebylo dobré. Výhra je povzbuzení, ale je spousta zápasů a těžší soupeři.“

V Soběslavi to bude zkouška mladého týmu, jestli bude hrát dobře i venku. „Bude to strašně těžký zápas. Díval jsem se, jak hráli na Hluboké, zprávy o soupeři máme. Pro nás je dobré, že Soběslav bude oslabena, protože na Hluboké dostala dvě červené karty. Chtěli bychom urvat bod, nejedeme prohrát, ale bude to těžké,“ ví Zdeněk Čadek.

Jankov v poslední době pronásledovala zranění, takže tým jel do Třeboně i s marody a rekonvalescenty a prohrál tam 1:2.

Výsledky 17. kola Chance krajského přeboru

Písek B – Roudné 2:4 (0:1), za hosty Fedorkiv 2, Kučera, Matoušek, Rudolfov – Kaplice 7:0 (4:0), Hrabík 2, Hlubocký, Dvořák, Baščevan, Syrovátka, Šrámek, Hluboká – Soběslav 4:3 (3:0), za domácí Janoušek, Jonáš, Horejš, Benhák, Třeboň – Jankov 2:1 (1:0), za hosty Klíma.

Ostatní výsledky: Veselí nad Lužnicí – Lažiště 1:1, Vodňany – Prachatice 1:2, Čkyně – Dražice 1:2, Táborsko B – Jindřichův Hradec 4:2.

Zdroj výsledků a tabulky: FAČR

Štítky Roudné, Rudolfov, Písek, Soběslav, Kaplice, krajský přebor, okres České Budějovice, Třeboň, Jankov, Dražice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné vyhrálo v Písku, Rudolfov dal sedm gólů!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.