Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O putovní ušatý pohár bude usilovat osm týmů

Tradiční sportovní klání chystají v Dolním Bukovsku. Turnaje o pohár starosty městysu Dolní Bukovsko a ředitele Jaderné elektrárny Temelín, jak zní oficiální název čtvrtečního fotbalového odpoledne, se zúčastní celkem osm týmů. Jihočeskou sedmičku doplní družstvo z Ústeckého kraje.

Na plochu stadionu místní tělovýchovné jednoty vyběhnou mladí fotbalisté, narození v roce 2001 a mladší, ve dvě hodiny odpoledne. Vítězové utkání ve dvou základních skupinách půjdou do semifinále, kde se bude hrát o postup do závěrečného boje o zlato. Pro družstva, která úvodní duel nezvládnou, turnaj předčasně skončí na pátém až osmém místě, poražení semifinalisté budou hrát o bronz.

Zápasy se budou hrát souběžně na dvou hřištích, o rozměrech předepsaných pro mladší žáky, na dvakrát patnáct minut. Turnaje se zúčastní dva celky složené z hráčů Dolního Bukovska a spolupracující Lokomotivy Veselí nad Lužnicí, dále družstva Ševětína, Borku, budějckého SKP, Horní Stropnice, Zlivi a také obhájci prvenství z posledních dvou let - severočeský klub SK Libochovice.

„Kromě medailí a cen od partnerů se vítězové mohou těšit na putovní pohár, kterému - po vzoru slavné Ligy mistrů - říkáme ušák. Je pětatřicet centimetrů vysoký a ti nejlepší z něj pak můžou pít limonádu, nebo nějaký jiný nealkoholický nápoj,“ směje se před začátkem šestého ročníku fotbalového turnaje trenér mládeže TJ Dolní Bukovsko a jeden z organizátorů Milan Bajcura.

Čtvrteční klání, konané pod patronátem bývalého střelce českobudějovického Dynama Karla Váchy, se uskuteční díky finanční podpoře Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ, kterou městys Dolní Bukovsko v rámci projektu Oranžový rok letos získala.

Pro všechny příchozí bude kromě občerstvení a hudební produkce připraven i skákací hrad. Budějcká Drbna je mediálním partnerem akce.

Štítky fotbal, Dolní Bukovsko, turnaj mladších žáků, Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ, pohár starosty městyse Dolní Bukovsko, Jaderná elektrárna Temelín, Ústecký kraj, Pražská konzervatoř, Liga mistrů UEFA, SK Dynamo České Budějovice, ČEZ, Karel Vácha, Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O putovní ušatý pohár bude usilovat osm týmů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.