Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Fotbaloví dorostenci z Budějcka jsou krajskými přeborníky

Starší dorost Roudného a mladší z Lokomotivy České Budějovice se staly v sezoně 2011/2012 mistry Jihočeského kraje. Zatímco roudenští fotbalisté bojovali o titul až do posledního kola, v Suchém Vrbném bylo jasno tři kola před koncem jara. Budějcký fotbal tak zažil velmi povedený soutěžní ročník. Krajskými přeborníky se stali i starší a mladší žáci SKP České Budějovice.

UŽ JSME NAPSALI: Starší žáci SKP neztratili za celou sezonu ani bod!

Vedení Roudného podpořilo dorost

V Roudném nebylo o titulu jasno až do posledního kola. V tom hrála Malše na Lokomotivě a v ofenzivně laděném utkání vyhrála 6:4. „Jsme rádi, že jsme na Lokomotivě naše snažení dotáhli do konce. Téměř celé jaro jsme hráli bez ročníku devadesát tři. Hráli kluci, kteří mohou ve stejné kategorii nastupovat i příští rok, což je vynikající,“ pochvaluje si šéftrenér mládeže v Roudném František Mertl.

Až do posledního kola bojovali na dálku roudenští junioři se strakonickými. „Věděli jsme, že musíme poslední tři kola vyhrát, protože Strakonice měly lehčí soupeře a dalo se předpokládat, že budou stoprocentně úspěšné. Pokud bychom zaváhali, měly by při rovnosti bodů lepší vzájemná utkání. Proto se vedení klubu rozhodlo tým posílit o juniory, kteří hráli za áčko. K týmu se připojili Lerch a Vrátil a pomohli dorostu k titulu. Myslím, že za celou sezonu si to kluci zasloužili,“ míní Mertl.

Do divize ale Roudné postoupit nemůže. „Postoupit ne, nemáme výjimku tréninkového centra. Škoda, divize by byla pro kluky vynikající. Když se tady hrála naposledy, dostalo se šest hráčů do áčka. Pro klub to byla velmi přínosná soutěž,“ říká František Mertl.

Sám zažil v Roudném přelom ve své trenérské kariéře. Po odchodu Štefana Lovičky se stal hlavním trenérem mužů a mohl slavit postup do divize z druhého místa Chance krajského přeboru, když Dražice na postup rezignovaly. U dorostu pak dosáhl na krajský titul. „Sezona se nám povedla, jsem rád, že jsem u toho byl,“ říká trenér Mertl spokojeně.

Lokomotiva dbá na kontinuitu

V kategorii mladšího dorostu slavili titul mladíci z Lokomotivy České Budějovice pod vedením trenéra Josefa Taubera. „Základ tvořili kluci ročníku devadesát pět, které vedu už od přípravky. Jdu s nimi všemi kategoriemi, takže máme dobré jádro týmu,“ míní trenér Lokomotivy a pokračuje s úsměvem: „Člověk už si říká, jestli s nimi nejsem příliš dlouho. Na druhou stranu vzájemně víme, co od sebe můžeme čekat.“ S týmem trénuje třikrát v týdnu. „S ohledem na docházku do školy je to v danou chvíli maximum,“ ví Tauber.

Přesto společně hráči a trenér dosáhli na veliký úspěch – titul v krajském přeboru. „Je to veliký úspěch. Vzhledem k tomu, že svaz limitoval dorostenecké divize, tak je kraj kvalitní soutěž. SKP, Prachatice, Strakonice, Jindřichův Hradec a další, to jsou týmy, které vytvářejí velkou konkurenci,“ říká trenér mladšího dorostu Lokomotivy.

Nejdůležitější pro úspěch týmu ze Suchého Vrbného byla spanilá jízda v jarní části sezony. „Na jaře jsme body neztráceli, postupně jsme si vytvořili náskok a čtyři kola před koncem jsme po utkání v Sezimově Ústí mohli slavit titul. Klíčem tedy bylo, že jsme na jaře jen jednou remizovali a pak jsme ztratili body až v předpoledním kole. Nakonec jsme kraj vyhráli s náskokem deseti bodů,“ libuje si kouč Josef Tauber.

A co stojí za úspěchem týmu z předměstské části Českých Budějovic? „Víceméně daleko víc záleží na tom, že mají kluci dobrou tréninkovou morálku a drží spolu jako tým, než že by byli ve svém věku nějací super fotbalisti,“ míní Tauber, ale přesto jmenuje ty, kteří měli na úspěchu týmu největší podíl: „Určitě to byli naši nejlepší střelci Houška, Sudek, Hoang a Fencl, kteří už mají odehraná utkání i za áčko.“

Foto: Miroslava Kochová a Hawky

Štítky Roudný, jaro, České Budějovice, trenér, Suché Vrbné, SKP České Budějovice, fotbal, František Mertl, Jihočeský kraj, Josef Tauber

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbaloví dorostenci z Budějcka jsou krajskými přeborníky  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.