Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dynamo prohrálo s Rumuny 0:4, Řepka viděl červenou

Fotbalisté Dynama České Budějovice prohráli v pondělním přípravném zápase na soustředění v Rakousku s rumunskou Kluží 0:4. Jihočeši bohužel dohrávali bez stopera Tomáše Řepky, který byl vyloučen. Rumuni měli od začátku navrch a brzy šli do vedení. Po poločase byl stav 2:0, krátce po změně stran však Kluž přidala další dva zásahy a bylo definitivně rozhodnuto.

Úvod utkání byl oboustranně opatrný a na větší šanci se dlouho čekalo. První střelecké pokusy obstarali Jihočeši, ale rány Benáta ani Rakovana se mezi tři tyče nevešly. Kluž udeřila hned po své první vážnější šanci. Míč hlavou vrátil po rohu před branku Cadu a Ronny Carlos rovněž hlavou poslal Rumuny do vedení – 1:0.

Po vedoucím gólu se hra uklidnila a šance nepřicházely. Oba celky měly několik rohových kopů, ale ty nepřinášely žádné nebezpečí pro brankáře. Druhá branka přišla po půlhodině hry, kdy Řepka ve vápně fauloval Camoru. Nařízenou penaltu bez problémů proměnil Ricardo Cadu a Kluž vedla již 2:0.

Po změně stran udělal trenér Cipro čtyři změny, ale ke gólu to nevedlo. Rumuni své vedení navýšili krátce po začátku druhé půle. Řepka na vlastní polovině fauloval, míč po nakrátko rozehraném trestném kopu napálil do břevna Muresan a Bakery Sare už měl úlohu při dorážce jednoduchou – 3:0. Krátce na to se v dobré možnosti ocitl Řezníček, ale byl mu máván ofsajd.

Čtvrtý gól inkasovali Jihočeši v 56. minutě, kdy centr zprava propadl až k nekrytému Diegu Valentemu, jenž neměl problém zvýšit vedení svého týmu na 4:0. Korigovat skóre mohl Hudson, ale svůj rychlý únik po křídle nezakončila ani přesnou střelou, ani přihrávkou. Svou střelu neproměnil v branku ani Rakovan. Markovičova branka neplatila kvůli ofsajdu. Poslední možnost měl Nicoara, ale Křížek předvedl dobrý zákrok. V závěru byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen Tomáš Řepka.

SK Dynamo České Budějovice – CFR Cluj 0:4 (0:2)

Branky: 9. Carlos, 30. Cadu (11), 50. Sare, 56. D. Valente. ŽK: 3:0 (Řepka 2, Rýdel). ČK: 1:0 (90. Řepka po 2 ŽK). Diváci: 50.

Sestava Dynama: Daněk (46. Křížek) – Bakala (46. Sláma), Halama, Řepka, Novák – Klesa (46. Hudson), Otepka (46. Rýdel), Rakovan, Benát (61. Hovorka), Markovič – Řezníček (61. Němec). Trenér František Cipro.

Ve středu nastoupí Dynamo České Budějovice v rakouském Leogangu od 18 hodin proti Chazaru Lankaran z Ázerbajdžánu.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz

Štítky Tomáš Řepka, CFR Kluž, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Rakousko, František Cipro, Ázerbájdžán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo prohrálo s Rumuny 0:4, Řepka viděl červenou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.