Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Divizní Roudné posílil trenér Ladislav Bernát

Loňská štika fotbalové divize Malše Roudné, která jako nováček čeřila čelo tabulky, provedla hned po prvním kole nového ročníku výraznou změnu. K dlouholetému trenérovi Františku Mertlovi přibyl na lavičku velezkušený lodivod Ladislav Bernát. Kouč, který v minulosti působil třeba ve Spartaku Kaplice, Dynamu Česku Budějovice nebo FC Písek.

„Naši velkou předností je stabilita - hráčů, trenérů, funkcionářů. To z nás dělá klub s přátelskou až rodinnou atmosférou. Na druhou stranu to ale může samozřejmě vést až k ‚okoukání se‘ a pak je vhodný silný impuls z vnější. Něco už nám naznačila letní příprava a po premiéře v Jindřichově Hradci bylo jasné, že to bude chtít do mužstva vnést čerstvý vítr. Výsledkově jsme nepropadli, po výhře na penalty se přivezly dva body, ale přístup některých hráčů byl pro realizační tým i vedení klubu zklamáním. Proto jsme se rozhodli obsadit volné místo druhého trenéra,“ vysvětluje předseda Malše Libor Šolc.

Podle něho byl Ladislav Bernát jasnou volbou. Před lety působil i jako sportovní ředitel Malše, prostředí zná, v Roudném bydlí a především to je velmi zkušený trenér s nespornou autoritou ve fotbalovém prostředí i mimo něj. 

„Láďa nejde do neznámého prostředí. S Fandou Mertlem k sobě mají lidsky blízko, znají se, už spolu v klubu pracovali a věřím, že tuhle energii a zdravý klubismus přenesou i do mužstva. Aby nám hráči po loňské výtečné sezoně neusnuli na vavřínech,“ dodal už s úsměvem šéf klubu.

Premiéru bude mít nové trenérské duo už v sobotu, kdy se Malšané utkají doma od 17 hodin s Novým Strašecím, divizním nováčkem s několika známými jmény v sestavě.

Napsal Zdeněk Zuntych
Foto: jihoceskyfotbal.cz

Štítky trenér, František Mertl, SK Dynamo České Budějovice, FC Písek, Česko, Roudné, Kaplice, Malše, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divizní Roudné posílil trenér Ladislav Bernát  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.