Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

David Lafata odehrál 400. zápas v nejvyšší soutěži. S profesionální kariérou začal v Dynamu

Bývalý reprezentační útočník a hráč SK Dynamo České Budějovice odehrál v pátek v dresu AC Sparta Praha jubilejní čtyřstý zápas v české nejvyšší soutěži. V lize hraje od roku 1999.

Psal se první srpen roku 1999, do Českých Budějovic přijely k prvnímu zápasu nové sezony (1999/2000) Drnovice a pro Jihočechy šlo o obnovenou premiéru v nejvyšší soutěži. Na Střelecký ostrov tehdy přišlo v současnosti neuvěřitelných 7 355 diváků, kteří viděli vítězství Dynama 2:0.

Probíhala 85. minuta, kdy se u lajny objevil mladý útočník Lafata. Za potlesku tribun nahradil na poslední minuty legendárního Ladislava Fujdiara. To byl pro současného kapitána Sparty Praha první start do velkého fotbalu. Za Dynamo celkem „Lafi“ odehrál 109 zápasů.

Další ligové počty startů a gólů přidal v Jablonci, kde za více jak šest let nastoupil do 161 zápasů. Jeho posledním českým klubem byla a je Sparta Praha, za kterou hraje od ledna 2013. Po pátečním utkání se Slováckem má aktuálně bilanci 400 zápasů a 202 gólů.

Kromě české nejvyšší soutěže hrál také krátce druhou ligu za Jihlavu a zkusil si i zahraniční angažmá za řecké Xanthi nebo rakouskou Vídeň.

Štítky David Lafata, fotbal, Dynamo, reprezentat, SK Dynamo České Budějovice, soutěž, AC Sparta Praha, 1. FK Drnovice, Ladislav Fujdiar, FK Baumit Jablonec, 1. FC Slovácko, SK Rapid Wien, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Lafata odehrál 400. zápas v nejvyšší soutěži. S profesionální kariérou začal v Dynamu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.