Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Devítiletí fotbalisté českobudějovického Dynama si užili pobyt v Nizozemsku

Devítiletí fotbalisté SK Dynamo České Budějovice vyhráli v březnu turnaj v plážové kopané E.ON Beach Junior Cup a vyhráli si třídenní pobyt v Haagu a Amsterdamu. Jihočeši hráli i turnaj na pláži a skončili třetí.

Dynamo si pobyt vyhrálo vítězstvím na finálovém turnaji v Praze, který se v energeticky úsporné E.ON Beach Areně konal 4. března. V rozhodujícím zápase českobudějovičtí mladíci porazili FC Hradec Králové 3:2 po penaltách a vyhráli tak letecký zájezd do Nizozemska.

Během pobytu kluci viděli vodní kanálový systém Amsterdamu, jeho centrum, stadion Ajaxu Amsterdam i většinu Haagu. Zapojili se také do turnaje na místní pláži, kde je postavena aréna přímo pro plážový fotbal. Viděli i finále plážové kopané dospělých, kde hráli reprezentanti Holandska. Součástí pobytu bylo samozřejmě i koupání v moři,“ uvedl Marek Pagač, vedoucí projektu E.ON Rodinný fotbálek.

Jihočeši odehráli na místním turnaji čtyři zápasy a skončili na třetím místě. „Prohráli jsme jen úvodní zápas na hlavním stadionu se Zwolle, což jsou specialisté na plážovou kopanou. Protože jsme měli o gól horší skóre, unikl nám těsně postup do finále. Zápas o třetí místo jsme pak bez problémů zvládli,“ řekl Jiří Navrátil, hlavní trenér SK Dynamo České Budějovice U9.

V Holandsku jsou týmy na plážovku specializovaný, my jsme to naopak hráli podruhé. Pro nás to je oživení. Asi největší pecka byla pro kluky prohlídka stadionu Ajaxu. Byli jsme v kabině domácích, v útrobách stadionu i na hrací ploše. Musím říct, že pobyt byl výborně připravený a kluci si to parádně užili,“ dodal trenér.

Pobyt v Nizozemsku si za Dynamo vybojovali Patrik Boček, Jakub Čapek, Nicolas Hron, Filip André Janoušek, Sebastien Kopa, Jan Králík, Jiří Navrátil, Patrik Opelka, Vojtěch Rozboud a Pavel Zeman. Trenérský doprovod tvořili Jiří Navrátil a Adam Gaisler.

Fotogalerie z pobytu je na bit.ly/SKD_Nizozemsko.

 

SETERM Velké finále E.ON Junior Cupu je tady! Přijedou týmy ze šesti států

E.ON Junior Cup, fotbalový turnaj pro hráče do 10 let, čeká 8. – 10. září finálový turnaj. Hrát se bude na energeticky úsporném E.ON Stadionu klubu Malše Roudné a do turnaje zasáhne 40 týmů z Česka, Slovenska, Německa, Francie, Rumunska a Belgie.

Historicky jde o první Velké finále, do kterého zasáhnou kluby ze šesti států. Na jihu Čech se kromě české špičky představí i Hertha Berlín, Schalke 04, AS Monako, Anderlecht Brusel, ACS Kinder Sg de Mureš nebo ŠK Slovan Bratislava,“ uvedl Marek Pagač, vedoucí projektu E.ON Rodinný fotbálek.

Patronem projektu je historicky nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller, který v oficiálním videu zve širokou veřejnost. Součástí třídenního fotbalového maratonu totiž bude také soutěž o rodinný pobyt v Monaku.

Více o turnaji SETERM Velké finále je na bit.ly/VF_2017A.

Štítky E.ON Junior Cup, E.ON Rodinný fotbálek, E.ON Beach Junior Cup, Jan Koller, SK Dynamo České Budějovice, fotbal, plážový fotbal, Nizozemsko, E.ON, Amsterdam, Haag, finále, fotbalista, AFC Ajax, Jiří Navrátil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devítiletí fotbalisté českobudějovického Dynama si užili pobyt v Nizozemsku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.