Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lukáš Pouček věděl s předstihem, že půjde do Dynama

První a zatím jedinou jistou posilou budějovického Dynama pro nadcházející ročník Fotbalové národní ligy se stal čtyřiadvacetiletý Lukáš Pouček, jenž by měl v jihočeské metropoli zůstat do roku 2020, pokud obě strany dostojí podmínkám smlouvy.

Rodák z Mladé Boleslavi (26. ledna 1993) začínal s fotbalem v Čechii Karlín. „Nemůžu se tam nikdy vrátit. Klub už neexistuje,“ pousmál se Lukáš Pouček na srazu černobílých, kteří v pondělí 19. června odstartovali šestitýdenní letní přípravu. Ve své kariéře pokračoval Středočech přes Bohemians 1905 do pražské Sparty, kde hrál střídavě Juniorskou ligu a také ČFL za béčko.

Dokud fungovalo třetiligové sparťanské béčko, patřil v něm Lukáš Pouček k nejlepším střelcům. „Pod panem Haškem se mi docela dařilo. Díky tomu jsem se dostal do 2. ligy,“ komentoval svůj vzestup. Ročník 2013 – 14 absolvoval v Pardubicích, kde dvakrát oblékl ještě i juniorský dres. Další dvě sezony prožil v barvách Sokolova. „V jednom utkání za Sokolov jsem dával dva góly proti Dynamu. Ale myslím, že tady si to už nepamatují a nikdo mi to nebude připomínat,“ ujišťoval klubko novinářů.

Loni hostoval v Ústí nad Labem, za které nastoupil k devětadvaceti duelům ve FNL a dal šest gólů. Jako kmenový hráč Sparty měl na Letné uzavřený kontrakt do 30. června 2017. „Z  Budějovic mě oslovil pan Vozábal. Sedli jsme si spolu a druhý den mi poslal návrh smlouvy. Pak už to šlo rychle,“ popisoval námluvy s Dynamem, kde se nyní zabydluje. „Nafasoval jsem věci a přidělili mi místo v kabině. Myslím, že se rozkoukám během prvního týdne,“ nelámal si hlavu.

Nabídka ze Střeleckého ostrova mu hodně usnadnila další fotbalovou cestu. „Zájem z Českých Budějovic mě určitě potěšil. Klubové vedení mě kontaktovalo s dostatečným předstihem, takže jsem nemusel ke konci sezony nic řešit. Věděl jsem, že půjdu do Dynama. Nebylo potřeba se starat o angažmá a o to, jestli budu brát nějaký plat. Zatím jsem nestihl mluvit s trenérem, ale viděl jsem plán přípravy. Jsou tam dobré zápasy. Těším se na ně,“ řekl v úvodních minutách svého pobytu u soutoku Malše s Vltavou.

Trenéři čekají, že bude střílet góly, které tolik chyběly v minulé sezoně. Je to rychlonohý hráč, klasický levák, který je použitelný na více postech. Může hrát na kraji, pod hrotem i v útoku. 

Autoři

Štítky Pouček, fotbal, Dynamo, útok, gól, SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, AC Sparta Praha, FK Baník Sokolov, FK Mladá Boleslav, Bohemians 1905, Česká fotbalová liga, FK Pardubice, FK Ústí nad Labem, Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Pouček věděl s předstihem, že půjde do Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.