Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pochmurný začátek fotbalového jara. Dynamo padlo doma s Varnsdorfem

Úvodní jarní dějství Fortuna národní ligy se čtvrtému celku tabulky nepovedlo. Favorizované Dynamo České Budějovice prohrálo pod reflektory stadionu na Střeleckém ostrově s průběžně desátým Varnsdorfem. Jediná a rozhodující branka podprůměrného duelu druhé nejvyšší soutěže padla čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem.

Ani jeden z týmů fanouška hladového po dobrém fotbale v prvním poločase rozhodně nepotěšil. Mírnou herní převahu sice mělo Dynamo, žádná parádní gólovka ale k vidění nebyla. Domácím hráčům se nevedly zejména standardní situace. Také hosté mohli několikrát zakončovat z výhodné pozice, avšak jejich koncovka nebyla ideální.

Poprvé vážněji zahrozil v 8. minutě Benát, jenž si zaběhl za obranu pro Fundovu přihrávku, jenže na připraveného gólmana Varnsdorfu nevyzrál. O tři minuty později nemířila mezi tři tyče hlavička Nováka a sérii šancí Dynama zakončil krátce před půlkou úvodní pětačtyřicetiminutovky nepřesně mířící Táborský.

Pokud příznivci českobudějovického klubu čekali honbu svých oblíbenců za vítězstvím, museli být ve druhé půli velice zklamáni. Varnsdorfští fotbalisté předčili dynamáky aktivním pohybem a začali se prosazovat. Obrovskou příležitost zahodil v 56. minutě Bílek, když z malého vápna pálil mimo.

Snaha Severočechů vyústila patnáct minut před koncem premiérového jarního mače v jedinou a zároveň rozhodující branku. Po centru z pravé strany hřiště se míč dostal ke Karlu Knejzlíkovi a ten pohotovým zakončením bezmocného Křížka překonal - 0:1.

V závěrečných minutách zápasu Dynamo, které chtělo oživit svou hru střídáním nováčků Matějky a Vopata, otevřelo zadní vrátka s jediným cílem. Dobrá defenziva hostů ale Jihočechům nedovolila vůbec nic, a tak se Varnsdorf vrací zpod Vodárenské věže se zaslouženým tříbodovým ziskem.

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): „Vstup do jarní části sezony se nám bohužel nepovedl. Od první minuty jsme nehráli dobře, směrem nahoru to bylo z naší strany kostrbaté, hráčům, zejména útočníkům, chyběl pohyb uprostřed hřiště a vázla rozehrávka. Hosté nás předčili díky lepšímu pohybu a své aktivitě. S přibývajícím časem jsme čekali, že si vytvoříme nějaký tlak, byla to ale čím dál tím větší křeč. Od doby, kdy jako trenéři působíme u týmu, to bylo nejhorší utkání.“

Zdenko Frťala (FK Varnsdorf): „Jsme rádi, že se nám utkání povedlo po herní i výsledkové stránce. Kluci splnili všechno, co jsme od nich očekávali. Byli jsme připraveni na dvě varianty - ať už s Kalodem nebo Táborským na hrotu. Po našich chybách jsme domácím nabídli dvě nebo tři šance, jinak jsme zápas odehráli bez větších problémů. Ani my jsme si však nevypracovali příležitosti, tedy kromě jedné. Po přestávce domácí znervózněli, a to byla voda na náš mlýn. Ukázalo se, že fotbal je o rychlosti, běhání a agresivitě. V tom jsme zkušený domácí tým předčili. Vítězství si velice vážíme a cestu domů si patřičně užijeme.“

Fortuna národní liga pokračuje pro Dynamo příští pátek ve Znojmě. Další domácí utkání sehrají Jihočeši 17. března od 18 hodin na Střeleckém ostrově se Sokolovem.

SK Dynamo České Budějovice - FK Varnsdorf 0:1 (0:0)

Branky: 76. Knejzlík. ŽK: 3:1 (Kalod, Šourek, Wermke - Kozma). Rozhodčí: Dubravský - Antoníček, Batík. Diváci: 943.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa (82. Matějka), Šourek, Novák, Funda - Čavoš, Kladrubský (80. Vopat) - Wermke, Benát, Táborský - Kalod (46. Pešek). Trenér David Horejš.

FK Varnsdorf: Samoel - Zbrožek, Zieris, Lischka - Cennerazzo, Bláha, Kozma (37. Bílek), Daníček, Knejzlík - Durdevič (89. Fotr), Dordič (82. Beránek). Trenér Zdenko Frťala.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FK Varnsdorf, fotbal, Střelecký ostrov, Karel Knejzlík, David Horejš, Zdenko Frťala, 2. česká fotbalová liga, 1. SC Znojmo, FK Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pochmurný začátek fotbalového jara. Dynamo padlo doma s Varnsdorfem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.