Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dynamo chce zůstat na špici, Táborsko vylepšit 12. místo a v poháru potrápit Liberec

Příští týden začnou jarní odvety Fortuna národní ligy a oba jihočeští zástupci chtějí být úspěšní. SK Dynamo České Budějovice cítí šanci ze čtvrtého místa prohánět vedoucí duo Olomouc – Ostrava, FC MAS Táborsko se pokusí proniknout do horní poloviny tabulky.

Táborsko vstoupí do jara se staronovým trenérem Romanem Nádvorníkem: „Chceme v tabulce postoupit výše.“ Nádvorník se bude muset vypořádat i s velkou obměnou kádru. „Z obranné čtveřice zůstal vlastně jen Navrátil, k němu jsme přivedli mladé, perspektivní hráče ve věku jedenadvacet až třiadvacet let. Ti tu podepsali dlouhodobé kontakty. Věřím, že to přinese úspěchy pro klub,“ dodal trenér.

Pevně věřím, že dobré výsledky i výkony dokážeme přenést i do soutěže. Naším cílem je zlepšit ofenzivu i defenzivu,“ dodal Nádvorník. Sezona pro Táborsko začne ve středu 1. března. Na jih Čech přijede k dohrávce Mol Cupu ligový Slovan Liberec. Hrát se bude od 13 hodin. „Bude to pro nás prestižní konfrontace, kterou bychom chtěli vyhrát. Znamenalo by to pro nás další utkání s atraktivním soupeřem.“

Hned na Liberec naváže mistrák v sobotu 4. března od 14 hodin s Vítkovicemi, které bojují o záchranu soutěže. „Rozhodně nemáme na úvod jara lehký los, jak by se zdálo. Po Vítkovicích jedeme do Třince, který také potřebuje bodovat, a pak máme doma Olomouc, která prahne po postupu,“ řekl Nádvorník.

Bude ze Střeleckého ostrova opět nedobytná tvrz?

Dlouhé roky platilo, že ze Střeleckého ostrova se body nevozily snadno. A po několikaleté odmlce by SK Dynamo České Budějovice na tuto tradici rád navázal. „Bodujeme hlavně doma a chceme, aby Střelák byl zase nedobytnou tvrzí. Máme do budoucna sen a cíl, abychom se vrátili do ligy. Ale nikam nechvátáme,“ řekl trenér Dynama David Horejš.

„Měli jsme cíl být do čtvrtého místa, ale když vidíme, že jsme těsně za špičkou, tak samozřejmě přemýšlíme o dalších krocích. Nemáme za cíl postoupit, ale pokud se to nepovede, svět se nezboří. Na ligu chceme být připraveni a ne tam být jen epizodou,“ dodal generální manažer Martin Vozábal.

Trenér Dynama má po výhře v generálce nad Vlašimí 3:1 poslední týden, aby ideálně poskládal základní jedenáctku. „Kluci proti Vlašimi ukázali, že všichni mají chuť a cpou se do základní sestavy. Provedli jsme nějaké změny, ještě na některých postech nemáme jasno.“ Otázkou zůstává, za jak dlouho se uzdraví Adrián Čermák (výron v kotníku) a Jiří Kladrubský (lehký otřes mozku).

Autoři | Zdroj s využitím TZ

Štítky SK Dynamo České Budějovice, okres Tábor, FC Slovan Liberec, MFK Vítkovice, SK Sigma Olomouc, FC MAS Táborsko, Roman Nádvorník, trenér, MOL Cup, Vlašim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo chce zůstat na špici, Táborsko vylepšit 12. místo a v poháru potrápit Liberec  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.