Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Roudné zvládlo na úvod turnaje pořádající Hlubokou

TJ Malše Roudné vykročila vítězně do zimního turnaje pod hlubockým zámkem. Pod novým trenérem Rudolfem Otepkou a asistentem Janem Rezkem zdolala domácí Hlubokou hokejovým výsledkem 5:3.

V utkání se promrzlá hrstka diváků nenudila. V derby dvou odvěkých rivalů se zrodilo osm gólů. První poločas se hlubocká jedenáctka ještě držela, ale po přestávce už nestačila. „Zápas kluky pořádně prověřil, protože kvůli nemocem chyběla řada hráčů základní sestavy. Například Stráský, Nitrianský, Jonáš, Lovička, oba Valentové, Lukáš Adam. Ale ti, co nastoupili, se s tím poprali,“ poznamenal František Šůna, dlouholetý vedoucí mužstva Hluboké.

Nekompletní Hluboká se dvakrát ujala vedení. Nejprve se po standardce prosadil zkušený stoper Stanislav Legdan a poté z otočky pohotovou střelou Tomáš Adam. Roudné ale stačilo vždy odpovědět. Po pohledné akci vyrovnal Ondřej Otepka a krátce před pauzou dotáhl na 2:2 po tečovaném trestném kopu Ladislav Vávra. „V prvním poločase to byla oboustranná přetahovaná, kdy nikdo gólově neutekl. Do hry se pak zapojili i mladíci, gólman Hošek, Čuhaj a Trnka. Roudné má přece jenom zkušenější mančaft, a toho nakonec využilo. Pro ty mladé to byla veliká zkušenost. Snad se pomalu začneme dávat dohromady,“ věřil Šůna.

Ve druhém dějství už se projevila zkušenost roudenského kádru, který byl až na Kössla kompletní. Z podzimní sestavy skončili hostující Havel s Markytánem z Dynama České Budějovice, žádná posila není na obzoru. „Domácí s námi v prvním poločase drželi krok, druhý už potom začal patřit nám. Jsme samozřejmě rádi, že jsme odpor Hluboké nakonec zlomili, klukům by to mělo před další dřinou zlepšit náladu. Tuším, že Hluboká byla po soustředění, takže jsme postupně získávali převahu. Přidali jsme další góly, ale je nutné poznamenat, že zápas taky nějak nevyšel gólmanům,“ všiml si roudenský asistent Jan Rezek, který přešel v zimě k A-týmu z rezervy. Góly Roudného zařídili po přestávce opět agilní Ondřej Otepka, mladíček Filip Budín a v samém závěru uzavřel skóre Martin Tušer. Za domácí snižoval na 3:4 Jiří Rubick.

„Hluboká je vždycky nepříjemný soupeř. Prokázalo se to i tentokrát, i když byla asi hodně oslabená. Ovšem tvrdý začátek zimní přípravy přece jenom smazává některé rozdíly ve zkušenostech. Na obou stranách byla vidět řada chyb, ale i snahy po kombinacích. I proto to byl zajímavý zápas, který splnil svůj účel,“ dodal trenérský debutant Jan Rezek.

Další zajímavosti z fotbalu v kraji a zápasech zimní přípravy najdete na portálu Jihočeský fotbal.

Autoři | Foto Jan Škrle

Štítky Roudné, Jan Rezek, TJ Malše Roudné, Hluboké, Lukáš Adam, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné zvládlo na úvod turnaje pořádající Hlubokou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.