Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O místo v Dynamu usiluje Šimon Šmehýl, jenž hrával v Nitře s Adriánem Čermákem

Za měsíc třiadvacetiletý záložník Šimon Šmehýl je mladším z dvojice Slováků, kteří přišli ze Spartaku Myjava na testy do budějovického Dynama. Spolu s krajanem Patrikem Banovičem nastoupil někdejší mládežnický reprezentant 3. ledna do zimní přípravy a pokusí se zaujmout trenéry druholigového týmu.

Středopolař subtilnější postavy (175 cm, 73 kg) začínal fotbalovou kariéru v OFK Solčany nedaleko rodných Topolčan. Od deseti let působil ve známém klubu FC Nitra, kde získal žákovský titul mistra Slovenska a postupně se probojoval do ligového áčka. Svůj talent uplatňoval také v reprezentačních výběrech všech věkových kategorií od patnácti do jednadvaceti let. „Bohužel, přibrzdil nás sestup nitranského týmu z nejvyšší soutěže v sezoně 2012 – 13. Vypadl jsem tehdy ze slovenské jednadvacítky," rekapituluje Šmehýl.

Další kroky šikovného záložníka vedly do FK Senica. Uspěl na testech a v únoru 2016 uzavřel kontrakt na tři a půl roku. Na jaře odehrál dvanáct ligových utkání, střelecky se neprosadil. Předtím v barvách Nitry nasbíral devadesát čtyři starty v 1. a 2. lize, dal v nich osm gólů. V létě 2016 přestoupil ke konkurenci do Spartaku Myjava, ale na podzim odehrál v lize jen pár minut. „Měl jsem trochu smůlu. Natrhl jsem si vazy v kotníku a měsíc pauzíroval. Trenér mi potom už nedal příležitost. Kopal jsem za juniorku, v áčku jsem se dostal jenom na lavičku," povídá smutně.  

Pořádně trpké chvíle však měly teprve přijít. Myjavský Spartak uzavřel loňský podzim na páté příčce ligové tabulky a hráči se živili myšlenkami na účast v Evropské lize. Dostali instrukce k zimnímu soustředění, jenže krátce před Vánoci je svolal majitel a oznámil, že odhlašuje mužstvo ze slovenské soutěže. Rázem všichni zůstali bez práce. „Byl to takový zvláštní dárek," komentuje Šmehýl ironicky. „Řekli nám, že si můžeme hledat nový klub. Zaskočilo nás to, ale bereme to jako fakt. Každý se s tím musí vypořádat po svém."

Po angažmá v Nitře, Senici a Myjavě usiluje Šimon Šmehýl o místo v kabině českobudějovického Dynama, kam jej doporučil agent a bývalý brankář Miroslav Filipko. „Mám tady bývalého spoluhráče z Nitry Aďa Čermáka, který mi poskytl základní informace o klubu. Říkal, že si nemá na co stěžovat. Tak jsem ho chytil za slovo a doufám, že nelhal (smích). Mým prvotním přáním je uchytit se v klubu a když to vyjde, tak bojovat o základní sestavu," sype z rukávu nejbližší plány týkající se časově zatím neohraničené zkoušky na Střeleckém ostrově.

Autoři

Štítky Šimon Šmehýl, Nitra, Adrián Čermák, TJ Spartak Myjava, FC Nitra, Slovensko, FK Senica, Topoľčany, Miroslav Filipko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O místo v Dynamu usiluje Šimon Šmehýl, jenž hrával v Nitře s Adriánem Čermákem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.