Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo zahájilo přípravu na jaro. Hlásili se tři novicové

Druholigoví fotbalisté SK Dynamo České Budějovice zahájili přípravu na jarní část Fotbalové národní ligy. V následujících týdnech je čeká soustředění a sedm zápasů.

Těšíme se. Kluci si odpočinuli a věřím, že jsou plní elánu. Důležité je, že jsou všichni zdraví. Přípravu jsme se snažili připravit tak, abychom z toho těžili v jarní části sezony,“ řekl trenér Dynama David Horejš. „Do každé řady jsme chtěli získat jednoho hráče. Navíc jsme zapojili i naše dorostence.

Po problémech fotbalové Myjavy na Slovensku se v kabině objevili Patrik Banovič a Šimon Šmehyl. „Patrik je stoper, ale dokáže hrát i na kraji. Šimona budeme zkoušet v záloze. Kluci svou šanci dostanou a věřím, že kádr zkvalitní. Viděli jsme je na videu a máme o nich dostatek informací,“ upřesnil dále Horejš. Oba Slováci jsou na jihu Čech na testech a v následujících dvou týdnech se pokusí trenéra přesvědčit, aby získali smlouvu.

Naopak jistým novým hráčem, který v Českých Budějovicích stráví jarní část ligy, je mladý Lukáš Matějka z Viktorie Plzeň. V Juniorské lize nastřílel za podzim 11 gólů a je z celé soutěže nejlepším střelcem. „Víme o něm, že jde o pracovitého a charakterově výborného kluka. Do hry přinese svěží vítr a nedá nic zadarmo. Jistě bude tlačit na starší hráče, kteří nemají nic jistého.

Za Dynamo pak bude i na jaře hrát zkušený Jiří Kladrubský. „Jeho obrovská výhoda je v univerzálnosti. Může zastat tři posty a svými zkušenostmi nám hodně pomůže,“ ví Horejš o přednostech bývalého hráče Sparty nebo Slovanu Bratislava. Jihočeši stráví přípravu v domácím prostředí, které zpestří pětidenní soustředění v Třeboni.

V prvním utkání pojede Dynamo do Regensburgu (16. ledna). Doma bude poprvé hrát 22. ledna s Loko Vltavín. Generálkou na jarní část ligy bude zápas s Vlašimí, který by se měl na Střeleckém ostrově odehrát 25. února od 18:00. V případě nepřízně počasí by se zápas odehrál pravděpodobně od 14:00 na Složišti.

Plán zimní přípravy SK Dynamo České Budějovice:

6. leden: fyzické testy na FTVS v Praze,
16. leden: SSC Jahn Regensburg – SK Dynamo 15:30,
22. leden: SK Dynamo – Loko Vltavín 11:30 (Složiště),
28. leden: FC Vysočina Jihlava – SK Dynamo 11:00,
30. leden – 3. únor: soustředění Třeboň,
4. únor: SK Dynamo – FC Viktoria Žižkov 11:00/13:00 (Složiště),
11. únor: FK Teplice – SK Dynamo 14:30,
18. únor: SK Dynamo – MFK Chrudim 13:00 (Složiště),
25. únor: SK Dynamo – FC Sellier&Bellot Vlašim 18:00 (Střelecký ostrov nebo 14:00 Složiště).

Aktuální kádr SK Dynamo České Budějovice:

Brankáři: Kamil Hajdušek, Zdeněk Křížek, Jindřich Staněk.
Obránci: Patrik Banovič, Jiří Funda, Mikuláš Jáša, Jiří Kladrubský, Michal Klesa, Pavel Novák, Ondřej Šourek, Filip Vaněk.
Záložníci: Petr Benát, Patrik Čavoš, Adrian Čermák, Jan Hála, Jindřich Kadula, Jakub Pešek, Šimon Šmehyl, Roman Wermke.
Útočníci: Lukáš Matějka, Richard Kalod, Ivo Táborský.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, David Horejš, Šimon Šmehýl, Patrik Banovič, AC Sparta Praha, FK Loko Vltavín, Jiří Kladrubský, Lukáš Matějka, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo zahájilo přípravu na jaro. Hlásili se tři novicové  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.