Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nádherná trefa Jindřicha Kaduly přinesla Dynamu další tři body

V zahajovacím utkání 4. kola FNL si Dynamo na domácí půdě poradilo se Znojmem 1:0 a vrátilo se minimálně na jeden den do čela tabulky. Černobílí našli po Richardu Kalodovi dalšího střelce Jindřicha Kadulu, navíc brankář Zdeněk Křížek vynikajícím výkonem uhájil už počtvrté v řadě čisté konto. K příštímu zápasu pojedou Budějčtí do Sokolova v sobotu 3. září.

Brzy po zahájení hry si vytvořili tlak Znojemští a vynutili si dva rohové kopy. Domácí se osmělili až v 9. minutě zásluhou pěkného pasu Jindřicha Kaduly z pravé strany na Romana Wermkeho, ten však ve výhodné pozici nezpracoval míč. S výjimkou trestného kopu, který zahrával Ivo Táborský, ale pro soupeře z toho nevyplynulo žádné nebezpečí, se dlouho neudálo nic zajímavého, až ve 31. minutě po centru z pravé strany napřáhl zhruba metr před malým vápnem hostující Daniel Odehnal, jenže mířil vedle. 

Rozhodující situace nastala o deset minut později, kdy Richard Kalod poslal míč za znojemskou obranu a sprintující Jindřich Kadula před vybíhajícím gólmanem Jiřím Dolečkem nic nevymýšlel a parádní střelou se trefil doprostřed branky pod břevno. Vstup do druhé půle se však domácím příliš nevydařil. Od začátku byli hodně zatažení a jenom se bránili. Aktivní Moravané si vytvořili několik příležitostí a ze všel sil se pokoušeli o vyrovnání.

Hodně nebezpečně vypadala akce Davida Ledeckého s Michalem Holubem, kteří ve 49. minutě přelstili domácí stoperskou dvojici, ale Holubovo zakončení překazil obětavým zákrokem Zdeněk Křížek. „V důležitých okamžicích dokáže podržet mužstvo. Chytá ve velké fazoně a rozhodně si zalouží nulu na svém kontě,“ ocenil Křížkovo počínání trenér David Horejš. Další šance na straně Znojma měl znovu Michal Holub a po něm Lukáš Motal. Z Jihočechů zahrozil až v 58. minutě Jindřich Kadula. 

O chvíli později pobavil diváky Richard Kalod, jenž téměř z poloviny hrací plochy vysokým obloukem odpálil míč, který zapadl jen kousíček za břevnem shora do znojemské sítě. Potom zase Lukáš Motal přestřelil budějovickou branku a přišla další chvíle Richarda Kaloda, jenž na leve straně obelstil protihráče a po jeho střele se balon odrazil od pravé tyče do levé, pohříchu se však vrátil do hřiště. Poslední čtvrthodinu (včetně nastavení) bojovali Jihočeši bez vyloučeného Michala Klesy, ale semkli se a ustáli závěrečný tlak Znojma. Potřebný klid jim dodal střídající Petr Benát.

„Chtěli jsme eliminovat sílu Znojma a hráli jsme na obranu. Na konci první půle se nám povedl rychlý brejk a Jindra Kadula to krásně trefil. Ve druhém poločase jsme hráli výborně zezadu v čele s brankářem Křížkem. Velice si cením toho, že se mančaft semknul po Klesově vyloučení a silou vůle udržel výsledek. Smeknout klobouk musím před Petrem Benátem, jenž celý týden netrénoval ze studijních důvodů, ale když přišel na trávník jako střídající hráč, odvedl obrovské penzum práce. Ukázal se jako správný kapitán,“ řekl po utkání spokojený trenér Dynama David Horejš.

„Úvodní poločas se mi vůbec nelíbil z obou stran. Pro diváky i pro mě jako trenéra to bylo k nekoukání. Domácí ale zužitkovali přechodovou fázi a potrestali nás gólem po krásné akci. My jsme hráli alibisticky, profesorsky, chyběla nám myšlenka. Po změně stran to bylo z naší strany daleko lepší, ale pozdě bycha honit, když to domácí zavřou a hrají na brejky. Přesto jsme si vytvořili šance, jenže netrefíme branku. Vítězství Budějovic bylo zasloužené,“ uznal kouč Znojma Radim Kučera.

SK Dynamo České Budějovice - 1. SC Znojmo FK 1:0 (1:0)

Branka: 41. Kadula. ŽK: 4:4 (Čavoš, Kalod, Klesa, Křížek – Javůrek, Holub, Odehnal, Urbančok). Rozhodčí: Marek – Kotík, Kotalík. Diváci: 1103.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, P. Novák, Funda – Wermke (72. Benát), Čermák, Čavoš, Kadula (60. Pešek) – Táborský, Kalod (84. Bederka). Trenér David Horejš.

1. SC Znojmo FK: Doleček – Helísek, Svozil, Odehnal, Čereda – Holub (60. Rybička), Šumbera (80. Urbančok), Motal, Nepožitek, Javůrek – Ledecký (77. Njire). Trenér Radim Kučera.

Autoři | Foto Ján Honza

Štítky SK Dynamo České Budějovice, 1. SC Znojmo, Zdeněk Křížek, FK Baník Sokolov, Richard Kalod, David Horejš, Ivo Táborský, trenér, Radim Kučera, David Ledecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nádherná trefa Jindřicha Kaduly přinesla Dynamu další tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.