Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Novináři dostali fotbalovou lekci od zkušených Benedů a pětkrát inkasovali

Nepopulárního bůra dostali jihočeští novináři, kteří výjimečně odložili diktafony s notebooky a obuli kopačky. Na hřišti v Nových Hodějovicích nestačili na rodinný klan Benedů, který si s chutí zastřílel.

Tradiční utkání mezi jihočeskými novináři a rodinou Benedů, za kterou pravidelně nastupují aktivní hráči, fotbalistky i vysloužilí špílmachři, se odehrálo v areálu FC Nové Hodějovice za úmorného vedra, kdy teploty přesahovaly hranici 32 stupňů. A na výkonu „pisálků“ se to projevilo. Proti aktivnímu soupeři neměli novináři kromě úvodní desetiminutovky moc šancí.

Z pracovních důvodů nakonec do Hodějovic dorazilo jen 11 novinářů, kteří museli zvládnout zápas bez střídání. Za Benedy nastoupili mimo jiné i Jiří Beneda, který dříve hrával za Třeboň Českou fotbalovou ligu nebo Pavel, Martin, Lukáš, Radek a Jiří Beneda mladší, kteří v současnosti hrají soutěže za Lišov, Malonty nebo Mokré. Navíc v útoku hrála velmi dobře hráčka Borovan Zuzana Benedová.

Pro nás byla spokojenost maximální jak s hrou, tak s výsledkem. Navíc jsme ještě nastřelili tyč a břevno. Oproti minulému roku jsme měli sestavu silnější. Dali jsme dohromady prakticky to nejsilnější, co máme, i když několik absencí jsme měli. Silná byla naše záloha, kde jsme měli několik aktivních fotbalistů. Kluci si to dávali do nohy, dokázali nabíhat a dobře se prosadil Martin Beneda, který dal čtyři góly,“ zhodnotil zápas hlavní organizátor Jan Beneda.

Za novináře nastoupili redaktoři MF Dnes, Jihočeské televize, Deníku nebo Hitrádia Faktor. A nejsilnější zastoupení měla Budějcká Drbna, která do utkání vyslala tři redaktory. „Není tajemstvím, že mezi novináři patřím k nejlepším fotbalistům. I proto jsem věřil v nějakou pořádnou přihrávku, abych svůj potenciál na hrotu využil. Jenže spoluhráči... (smích). Teď vážně, s kolegy z branže jsem si šel kopnout poprvé a jsem rád, že jsem tak udělal. První minuty byly krušné, ale pak jsem se párkrát potkal i s míčem a věřím, že jsem úplně do počtu nebyl. Soupeř byl ale kvalitně připraven a v obrovském vedru předvedl zodpovědný výkon. Aspoň nemáme nouzi o motivaci do dalšího duelu,“ řekl šéfredaktor Drbny Lukáš Dvořák.

Poděkování patří účastníkům obou týmů, zejména pak Romanu Šperňákovi, který drží novinářskou fotbalovou sestavu pohromadě.

Benedova jedenáctka – Novináři 5:0 (3:0)

Branky: Martin Beneda 4, Radek Beneda. Rozhodčí: Václav Beneda. Hráno na 2x 30 minut.

Benedova jedenáctka: Petr Beneda - Josef Beneda, Jiří Beneda, Pavel Beneda, Václav Beneda - Radek Beneda, Jiří Beneda ml., Lukáš Beneda - Martin Beneda, Jan Beneda, Zuzana Benedová. Střídali: Jaroslav Beneda, Josef Beneda.

Novináři: Šperňák – Heřman, Marek, Špírek, Toman - Luxík, Džuba, Papáček, Palkovič - Leština, Dvořák.

Autoři | Foto benedovajedenactka.webzdarma.cz

Štítky fotbalista, Lukáš Dvořák, fotbal, Drbna.cz, Nové Hodějovice, Hodějovice, Třeboň, Lišov, Malonty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novináři dostali fotbalovou lekci od zkušených Benedů a pětkrát inkasovali  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.