Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ostuda rozhodčích v Příbrami se týká i Jihočecha Jiřího Jecha

„Ostuda českého fotbalu!“ „Ti dva jen dovršili to, co se v našem fotbalu děje!“ A spoustu dalších reakcí slyší každý, kdo se o fotbal alespoň trošku zajímá. Je to pravda. To, co Marek Pilný a Jiří Jech předvedli v utkání 29. kola Synot ligy, to se jen tak nevidí. Oba rozhodčí nastoupili do utkání ve značně opilém stavu.

Úvodní minuty zápasu mezi Příbramí a Slavií příliš fotbalové krásy nenabídly, a tak se o zábavu staral zejména čtvrtý rozhodčí Marek Pilný, který se v podstatě neudržel na nohou. Poté se k němu přidal i brankový rozhodčí Jiří Jech, který pochází z Kardašovy Řečice. Ten se přímo během utkání na hřiště vymočil.

„Nemám čas,“ reagoval na telefonát Budějcké Drbny Jiří Jech. Další pokusy o kontaktování, již bývalého rozhodčího, nebyly úspěšné.

A kdo že je vlastně Jiří Jech? Čtyřicetiletý a velmi zkušený sudí, jenž byl dokonce v letech 2007 až 2010 na listině mezinárodních rozhodčích FIFA. Pískal Evropskou ligu, předkolo Ligy mistrů nebo kvalifikaci mistrovství světa.

Jech na sebe ale také upozornil velkou spoustou chyb, za které byl trestán. Vždy se ale na české ligové trávníky vrátil. Nejvyšším trestem bylo pozastavení činnosti na osm utkání. K zápasům nejvyšší soutěže se vrátil až letos. Od roku 2004 jich odpískal 172.


Mimika Jiřího Jecha v čase 0:55

Ve středu se na pražském Strahově konala mimořádná tisková konference k úterním událostem. Oběma rozhodčím byl odebrán průkaz rozhodčího a Jiří Jech tak nemůže pískat ani v neprofesionálních soutěžích. K vidění už bude pouze v roli diváka.

Jech po úterním zápase také odmítl dechovou zkoušku, na což měl právo. Vše ale napovídá tomu, že se oba sudí opili až přímo na místě. Delegát utkání má právo nepřipustit rozhodčí k utkání, ale podle jeho slov, ještě před ním opilí nebyli. „Mám informace, že se sudí napili až po příjezdu do Příbrami,“ uvedl na tiskové konferenci Miroslav Tulinger, šéf fotbalové komise rozhodčích.

Objevují se spekulace, že by v tomto mohl mít prsty Roman Rogoz, jenž zastává v Příbrami funkci sportovního manažera. Několik na sobě nezávislých zdrojů nám potvrdilo, že samotný Rogoz několikrát rozhodčí před utkáním opíjel. S těmito praktikami prý už začal při svém působení v českobudějovickém Dynamu. Roman Rogoz taktéž na telefonáty nereagoval.

„Je to obrovská škoda hlavně pro fotbal samotný. Fotbalové kluby se snaží udělat nějaký produkt, přilákat lidi na stadion a pak přijde něco takového. Celá práce tak přichází vniveč. Je to neštěstí,“ okomentoval událost za SK Dynamo České Budějovice tiskový mluvčí Aleš Strouha.

Budějcká Drbna se bude celou situací ještě zabývat.

Autoři | Foto FAČR

Štítky Jiří Jech, fotbal, 1. FK Příbram, Marek Pilný, 1. česká fotbalová liga, Roman Rogoz, SK Dynamo České Budějovice, SK Slavia Praha, FIFA, Mistrovství světa ve fotbale

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostuda rozhodčích v Příbrami se týká i Jihočecha Jiřího Jecha  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.