Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jediná branka rozhodla fotbalový souboj vysokých škol. Opět se radovala Jihočeská univerzita

Odveta za hokejový souboj. I tak brala Vysoká škola technická a ekonomická fotbalový zápas s Jihočeskou univerzitou, který se odehrál na stadionu Dynama na Střeleckém ostrově. Nakonec se ale opět radovala JČU, která díky jedné brance slaví i fotbalový triumf a zisk putovního poháru.

Do ochozů fotbalového stadionu si našlo cestu 1300 fanoušků, kteří hnali své oblíbence za vítězstvím. Po úvodním oťukávání se začaly objevovat také náznaky šancí. Ačkoliv byl aktivnější tým Jihočeské univerzity, který více držel míč na svých kopačkách, tak do prvních velkých šancí se dostali hráči VŠTE. To bylo v čase, kdy už se po zeleném pažitu neproháněl rektor VŠTE Marek Vochozka.

Když JČU přežila dvě velké příležitosti svého soupeře, dala o sobě vědět také ona. Nejprve Krýslova střela prolétla těsně nad břevnem a o pár minut později hlavičkoval Daniel Poul, ale ani jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. A když neproměnil tutovku také Janeček, který byl úplně sám před Satrapou, byl poločasový výsledek 0:0.

Druhá půle měla daleko větší kvalitu než ta první. A ve 49. minutě přišel klíčový moment zápasu. Střídající Petr Páleník dostal přesnou přihrávku na malé vápno a z první prostřelil strážce svatyně VŠTE. Tento okamžik významně ovlivnil zbytek zápasu. V bílých dresech hrající VŠTE mohla ihned vyrovnat, ale Satrapa předvedl další famózní zákrok.

Podruhé v utkání se mohl prosadit opět Páleník, jenže svou šanci trestuhodně zahodil. Po hodině hry přišel nejspornější moment utkání. Radek Novotný se řítil sám na branku JČU, ale ve vápně byl zastaven Imanem. Novotný se dožadoval pokutového kopu, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Poslední minuty nabídly strhující podívanou. VŠTE vrhla všechny síly do útoku. Na standardní situace si nabíhal i gólman Pavelec, čímž nabídl soupeři prázdnou bránu. JČU ale v několika stoprocentních šancích zklamala. Nemuselo ji to však mrzet. Ačkoliv dohrávala v deseti po vyloučení Kodrase, tak své vedení 1:0 udržela a po hokejovém triumfu se mohla radovat i z toho fotbalového.

Pavel Turek (Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích)

Dominik Kodras (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích)

Jihočeská univerzita - Vysoká škola technická a ekonomická 1:0 (0:0)

Branka: 49. Páleník. Rozhodčí: Novák - Kollmann, Frček.

Jihočeská univerzita: Satrapa – Homolka, Valta, Poul D., Vogl, Bednář, Imano, Kodras, Zahrádka, Benhák, Poul V., Pavlovič, Šebelka, Krýsl, Páleník, Nino, Chytrý, Nebeský.

Vysoká škola technická a ekonomická: Hanus, Pavelec – Novotný J., Wegenkittl, Dudek, Turek, Vávra, Račák, Vochozka, Mizera, Čmelík, Veselý, Novotný R., Růžička, Janeček, Šejnoha.

Fotbalový souboj univerzit 2016

Čtvrtek, 5. května 2016, 09:52

Fotbalový souboj univerzit 2016
Fotbalový souboj univerzit 2016

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, vysoká škola, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Střelecký ostrov, Radek Novotný, Marek Vochozka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jediná branka rozhodla fotbalový souboj vysokých škol. Opět se radovala Jihočeská univerzita  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.