Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kádr Dynama zasáhly příušnice, derby s Táborskem se neodehraje

Tolik očekávané jihočeské derby ve Fotbalové národní lize mezi Táborskem a Dynamem se v sobotu na Soukeníku neodehraje. Budějcký tým zasáhla epidemie příušnic a po zavedených karanténních opatření nemůže tým z jihočeské metropole hrát do konce března žádné soutěžní zápasy. To platí jak pro A-tým, tak i pro juniorku a všechny dorostenecké týmy.

„V letošním roce došlo ke zvýšenému výskytu onemocnění příušnicemi u žáků základních škol, studentů středních škol a kontaktem vznikla i onemocnění dospělých osob. Onemocnění evidujeme i u dospělých osob v mužstvu SK Dynamo České Budějovice,“ stojí ve vyjádření ředitelky protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Jitky Luňáčkové.

Podle informací Budějcké Drbny se v seniorském kádru nakazili hned čtyři fotbalisté. Mělo by jít například o Richarda Kaloda, který je už ale má za sebou, nebo Milana Jurdíka, jenž byl se všemi hráči prakticky v každodenním kontaktu. „S ostatními hráči se víceméně čeká, jestli u nich onemocnění také nepropukne,“ doplňuje PR manažer SK Dynamo České Budějovice Aleš Strouha.

Kromě odloženého utkání s Táborskem se v plánovaném termínu neuskuteční ani duel se Sokolovem, který byl na programu 18. března na Střeleckém ostrově. Aktuálně se jedná o náhradních termínech. Komplikace to je také pro starší dorost, který měl na programu zápasy se Slováckem, Teplicemi a Mladou Boleslaví. K mistrovským střetnutím nenastoupí rovněž juniorský tým. Inkubační doma příušnic je totiž dlouhých jednadvacet dní.

„Určitě je to pro nás nepříjemná zpráva. První zápas jara jsme vyhráli a byli jsme hodně natěšení na derby v Táborsku. S příušnicemi bojují již dorostenecké týmy a nyní se po Richardu Kalodovi potvrdily příušnice i u Milana Jurdíka,“ komentoval nepříjemnou situaci v Dynamu trenér A-týmu David Horejš. 

Foto Bramberka Nová

Štítky příušnice, SK Dynamo České Budějovice, okres Tábor, nemoc, Krajská hygienická stanice, FK Mladá Boleslav, FK Teplice, 1. FC Slovácko, FK Baník Sokolov, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kádr Dynama zasáhly příušnice, derby s Táborskem se neodehraje  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.