Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karatistka Halodová vyrazila sólo na prověrku do Polska. Získala titul

Závodnice TJ Karate České Budějovice a česká reprezentantka jela na turnaj otestovat svou formu před odletem na světový šampionát, který ve Španělsku začíná již za 10 dní. V Polsku zvládla pod dohledem provizorního trenéra všech pět zápasů.

Na turnaj do více jak stopadesátitisícového města Bílsko-Bělá vyrazila Klára Halodová z Vodňan osamocena. Rozhodla se tak, aby si otestovala a vyladila formu před odletem na Kanáry, kde se od 26. října uskuteční mládežnické mistrovství světa. Zbytek týmu TJ Karate České Budějovice fandil v Praze trenérce Dominice Hýskové v anketě Díky, trenére!

„Je pravda, že tým byl na klubové akci Díky, trenére! Turnaj Polish Open jsme kvůli tomu jako celek vynechali,“ potvrdil trenér TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek. „Klárka vycestovala sama, protože před odjezdem na mistrovství světa chtěla ještě absolvovat ostrý test.

Na turnaj do Polska vyrazil i klub Farmex Nitra, který má v merku trenér Klaudio Farmadin. A protože již nějakou dobu funguje spolupráce mezi TJ Karate České Budějovice a Farmex Nitra, pomohl Halodové v adaptaci na turnaji právě Farmadin.

A musím říct, že spolupráce funguje dobře. Stali se z nás kamarádi,“ dodal dále Hýsek. „Klaudia jsem poprosil o pomoc a o Klárku se postaral i při koučování v jednotlivých zápasech.“ Díky tomu mohla Halodová být v optimální pohodě a převést to do zápasů.

Jihočeška nejprve přešla přes Ukrajinku a následně zdolala Sofii Larsenovou Vibergovou z Dánska 4:0. V dalším zápase pak šla Halodová znovu na Dánku a Mariu Nielsenovou udolala 2:1. V semifinále sice remizovala 1:1 s Norkou Norou Handelsbyovou, ale díky prvnímu získanému bodu postoupila na senshu.

Podle zpráv, které jsem dostal, mám z turnaje jen ty nejlepší pocity. Klárka byla letos s každým turnajem lepší a lepší a růst formy potvrdila i v Polsku. Věřím, že jí to po psychické stránce pomůže a na mistrovství světa předvede hodně kvalitní výkony,“ zhodnotil svou svěřenkyni Hýsek.

Ve finále se karatistka z Vodňan utkala potřetí se závodnicí z Dánska. S Persií Hansenovou to byla velká bitva a taktická přetahovaná. Za nepříznivého stavu 4:5, ale udělala Dánka počtvrté chybu a na hansoku (čtvrté napomenutí) byla diskvalifikována.

Před odletem jsem si ještě chtěla zlepšit svou psychiku, která mi často dělá největší problémy. Myslím si, že se mi to snad povedlo zlomit. I díky koučování slovenského trenéra Klaudia Farmadina se mi povedlo zvítězit v dobře obsazené kategorii,“ řekla po návratu z Polska Klára Halodová. „Do Španělska pojedu s cílem podat svůj co nejlepší výkon a budu doufat, že to bude stačit na nějaký dobrý výsledek.

Štítky TJ Karate, České Budějovice, Klára Halodová, Polsko, trenér, karate, mistrovství světa, Španělsko, Vodňany, Dánsko, Praha, Kanárské ostrovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatistka Halodová vyrazila sólo na prověrku do Polska. Získala titul  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.