Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Špička českých street parkouristů míří do Budějc

České Budějovice se v sobotu 24. června stanou centrem českého street parkouru. Na Náplavce u Dlouhého mostu se od 13 hodin představí česká špička vyznávající tento adrenalinový životní styl.

V rámci 3. podniku neoficiálního mistrovství České republiky ve street parkouru B42V PARKOUR CUPu do Budějc zavítá i největší hvězda českého parkouru Taras Tary Povoroznyk. B42V PARKOUR CUP během letošního roku zamíří ještě do dalších čtyř velkých měst.

Popularita street parkouru, adrenalinového životního stylu, při kterém je úkolem překonávat překážky pouze za pomoci vlastního těla, získává na popularitě ve světe i u nás.

Smyslem akce je představit tuto stále populárnější aktivitu mladých široké veřejnosti. Pro návštěvníky je připraven bohatý program, uvidí několik exhibic nejlepších parkouristů u nás. K dispozici bude také občerstvení. Bude to prostě velká show. Chceme také posílit místní komunitu parkouristů, aby se mezi sebou poznali a inspirovali se. V Českých Budějovicích je mnoho mladých lidí, kteří se parkouru věnuje, ale třeba o sobě nevědí. Snahou naší akce je umožnit lidem vyznávajícím společný životní styl, aby sdíleli své zkušenosti a zážitky,“ říká jeden z organizátorů akce Tomáš John.

B42V PARKOUR CUP v Českých Budějovicích je součástí neoficiálního mistrovství České republiky v parkouru. To zahrnuje celkem šest akcí v krajských městech, které vyvrcholí velkým finále v září v Praze. Tour už má za sebou návštěvy v Liberci a Plzni. České Budějovice jsou třetí zastávkou. V hodnotící porotě zasedne i největší hvězda českého parkouru Tary (25), vlastním jménem Taras Povoroznyk.

Parkour není sport, je to životní styl. Vyznáváme svobodu a volnost pohybu a chceme, aby to mohlo zažít co nejvíce lidí. Naší snahou je popularizovat tento životní styl, který ze své podstaty podporuje fyzický i mentální rozvoj. Myslím, že se bude na co dívat a že akce přiláká nejen aktivní parkouristy, ale všechny, které zajímá volnost pohybu a překonávání nejen překážek, ale i možností lidského těla,“ říká Taras „Tary“ Povoroznyk, který předvede návštěvníkům i své nejlepší kousky.

Na Náplavce tak budou mít lidé možnost seznámit se s podivnými slovy jako Demitour, Planche nebo Roulade, což jsou názvy jednotlivých technik. Do Českých Budějovic pak zavítají i taková jména českého parkouru jako například Pavol "Paul" Sadvár, Vladimir "Vova" Koldaev, Sebastian "Seboss" Hlava nebo Tomáš "Tomas" Slonka. Neoficiálního závodu v parkouru se vedle špičkových závodníků mohou zúčastnit také amatéři starší 18 let, kteří v ulicích Českých Budějovic nebo jiných měst provozují parkour nebo freerun.

Akce začíná ve 13 hodin registrací účastníků a volnými tréninky. Přihlášení parkouristé budou absolvovat vymezenou dráhu na čas a ve druhém kole předvedou volnou sestavu svých akrobatických kousků. „Závody budou proložené také exhibicí špičkových českých parkouristů. Po vyhlášení výsledků se uskuteční after-party s DJ´s v klubu K2,“ doplnil Tomáš John.

Akce je po celou dobu otevřená veřejnosti starší 18 let a vstup je zdarma. K tomu jako dárek dostane B42V energetický nápoj. Mediálním partnerem akce je TV Óčko. Více informací najdete na b42vparkourcup.cz.

Tisková zpráva | Foto Martin Jonáš

Štítky parkour, soutěž, B42V PARKOUR CUP, Tary, Povoroznyk, České Budějovice, životní styl, Dlouhý most, Česko, Taras Povoroznyk, Taras Anatolievich Povoroznyk, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špička českých street parkouristů míří do Budějc  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.