Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Pouliční hokej si doma v Budějcích zahrál i útočník Columbusu Lukáš Sedlák

Pouliční hokej se vrátil do Českých Budějovic. Tamní náplavka byla totiž včera, v sobotu 27. května, za krásného slunečného a velmi teplého počasí dějištěm turnaje Red Bull Urban Buly. Účastníci nepotřebovali nic víc, než hokejku a botasky. A k vidění byly v maratonu zápasů nelítostné bitvy, o každou píď asfaltového hřiště, o každý tenisák. A jak by ne, vždy týmy bojovaly o národní finále, ve kterém se vítězové postaví české hvězdě NHL Tomáši Hertlovi. Ale už i aktéři budějckého turnaje se mohli pochlubit tím, že si zahráli proti hokejistovi ze zámořské NHL.

Pouliční hokejového turnaje Red Bull Urban Buly zavítá ještě do dalších českých měst, ale České Budějovice byly jeho první kvalifikační zastávkou. A ta připravila účastníkům i divákům parádní atmosféru. Tu si užil i Lukáš Sedlák, odchovanec českobudějovického hokeje a nyní hráč týmu Columbusu Blue Jackets. A může být maximálně spokojený, se svým týmem Mršiny totiž v sobotu vybojoval u Vltavy postup do finálového turnaje, který se uskuteční 8. července v Praze.

„Bylo to super, hrozně mě to bavilo. Zahrál jsem si s klukama, se kterýma jsem začínal hrát hokej v Budějovicích a mydlili jsme to za barákem. Skvělá akce, jsem moc rád, že jsem se mohl zúčastnit," uvedl pro web oraganizátorů čtyřiadvacetiletý útočník Lukáš Sedlák, který v dresu Columbusu Blue Jackets pravidelně nastupuje v nejslavnější a nejlepší hokejové lize světa. 

Turnaj, ve kterém se na obdélníkovém hřišti obehnaném pouze dřevotřískovými mantinely se utkaly týmy o třech hráčích na každé straně, v sestavě mančaftu mohlo být maximálně pět členů, kteří mohli hokejově střídat. Hrálo se dvakrát pět minut.

Na asfaltovém hřišti nerozhodovala pečlivě nastavená taktika ani tvrdá hra. Prim hrály především šikovné ruce a chytrá hlava. To potvrdili i hráči vítězného týmu Dlouhoprsťáků, kteří za turnajem cestovali až z Berouna a v napínavém finále rozhodli o svém vítězství v českobudějovické kvalifikaci.

Mladým motorákům uteklo finále o vlásek

A právě vítězný tým z Berouna vystavil stopku ve čtvrtfinále hokejovým mladíkům českobudějovického Motoru, kteří se turnaje zúčastnili pod názvem HC Kožaci a kteří tak zůstali těsně před branami cíle.  A tuhle bitvu o postup do pražského finále a budějckého semifinále lze shrnout do stručné věty - mladí motoráci hráli hokej, Dlouhoprsťáci dávali góly.

„Jsme tomu dali," přeloženo do slušnější formy strohé hodnocení zklamaných budějovických hokejových mladíků prohry s Dlouhoprsťáky. „Ale byl to ale skvělý turnaj, jsem rád, že jsme si tady zahráli. Kdybych bylo takových akcí víc, určitě by jsme nechyběli. Ale třeba se teď na jihu Čech bude hokej na ulici mydlit víc," řekl urostlý hráč HC Kožaci Patrik Škola ze Strakonic, který válí v dresu Motoru na postu obránce týmu staršího dorostu.

V Českých Budějovicích o co nejlepší umístění bojovalo celkem dvaatřicet týmů. A tak to rozhodně nebyla procházka růžovým sadem. Projít turnajovým sítem mezi nejlepší  do pražského finále se povedlo nakonec těmto čtyřem týmům. Dlouhoprsťákům z Berouna, který turnaj v Českých Budějovicích vyhráli, v konečném účtování druhým hráčům týmu s názvem Kočka Myš, bronzovému mančaftu Left Up a nakonec čtvrtým Mršinám, partě okolo už zmiňovaného Lukáše Sedláka. 

Red Bull Urban Buly v Českých Budějovicích

Neděle, 28. května 2017, 13:47

Red Bull Urban Buly v Českých Budějovicích
Red Bull Urban Buly v Českých Budějovicích

Štítky hokej, turnaj, tenisák, náplavka, tým, Lukáš Sedlák, Columbus Blue Jackets, Madeta Motor České Budějovice, National Hockey League, finále, České Budějovice, Red Bull, Tomáš Hertl, HC Berounští Medvědi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pouliční hokej si doma v Budějcích zahrál i útočník Columbusu Lukáš Sedlák  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.