Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na mistrovství Evropy seniorů posílá TJ Karate České Budějovice čtyři bojovníky

Tři naděje do budoucna jsou v reprezentačním výběru Českého svazu karate na mistrovství Evropy seniorů v Turecku. Tým doplňuje zkušená Lucie Veithová. Termín turnaje je 4. - 7. květen.

Posledním testem závodníků před dnešním ranním odletem byl nedělní Sparing Camp v Českých Budějovicích. „Posloužil nám k dolazení formy. Naši reprezentanti si zkusili hodně reálných zápasů. Někteří jich měli během Sparing Campu až 30,“ řekl trenér TJ Karate České Budějovice a asistent reprezentace Miroslav Hýsek.

Lucka Veithová je nejzkušenější, má za sebou už několik světových seniorských turnajů a podle mě má jednu z nejlepších forem. Podobně jako na posledním mistrovství světa v Linci cítíme šanci udělat úspěch a tajně doufáme v medailovém umístění,“ dodal Hýsek s tím, že ostatní zástupci TJ Karate České Budějovice budou na turnaji benjamínci.

Marek Řeřicha, kterému bylo teprve v únoru 18, jede na svoje první seniorské mistrovství Evropy. Je to pro něj velký test a bude to mít těžké. Věřím ale, že se s tím popere. Adriana Crhonková byla už v Linci a v budoucnu má obrovský potenciál. Veronice Halodové je 19 a bude to její druhé mistrovství Evropy. Uvidíme, jaké nás čekají losy.

Před odletem na 52. mistrovství Evropy hodnotila svou formu zkušená Veithová: „Mým cílem je dostat ze sebe to nejlepší a posunout se zase o nějaký kousíček dál na své cestě. Když se poštěstí získat nějaké pěkné umístění, skákala bych samozřejmě radostí. Nechci se upínat na výsledek, vždy pro mě bylo a je důležitější samotný výkon a vlastní progres. Mým záměrem je neustále posouvat své limity a zjistit jak daleko můžu až dojít. A samozřejmě můj sen je dojít co nejdál.

Štítky karate, České Budějovice, Evropa, Turecko, Linec, mistrovství Evropy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na mistrovství Evropy seniorů posílá TJ Karate České Budějovice čtyři bojovníky  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.