Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Běh pro Arnyho podpoří přípravu Petráčka na mistrovství světa v Mexiku

Vzdálenost mezi Českými Budějovicemi a Mexikem je 6200 mil, v přepočtu 9978 kilometrů. Předpokládaná doba letu se pohybuje okolo 12 hodin. Už brzy budete mít možnost symbolicky ukrojit pár kilometrů nebo minut z cesty zlatého paralympionika Arnošta Petráčka na mistrovství světa do Mexika.

Nevíte, jak? Druhý ročník Běhu pro Arnyho, který má Arnoštovi Petráčkovi pomoci dostat se do Mexika, se uskuteční 27. května. Každý zaregistrovaný běžec ho posune na cestě do Severní Ameriky zase o trochu dál. Běžet a pomoci „Arnymu“ k dalšímu úspěchu tak může kdokoliv. Stačí se jen přihlásit na webu Běhu pro Arnyho.

Paralympionik Arnošt Petráček je reprezentant České republiky v plavání a řadí se na přední místa ve světovém žebříčku. Má od narození vrozenou vadu horních i dolních končetin. U dolních končetin se jedná o luxaci kolenních kloubů, horním končetinám chybí pažní kosti. V loňském roce dosáhl na životní úspěch, když si doplaval pro zlatou medaili na paralympiádě v Riu de Janeiro.

Startovné druhého ročníku Běhu pro Arnyho je minimálně 62 korun a kompletní výtěžek ze závodu dlouhého 6,2 kilometru bude věnován spolku PRO Arny na přípravu Arnošta Petráčka k mistrovství světa. Tím se podpoří dobrá věc a odvážlivci zároveň udělají něco pro své zdraví.

Zbývá proto jen navštívit webové stránky běhu nebo facebookové stránky Arnošta Petráčka a registrací do závodu pomoci splnit jednu z výzev. 

Foto Petr Lundák, Běh pro Arnyho

Štítky Mexiko, Arnošt Petráček, mistrovství světa, České Budějovice, Severní Amerika, paralympijské hry, Česko, Rio de Janeiro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běh pro Arnyho podpoří přípravu Petráčka na mistrovství světa v Mexiku  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.