Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Arny Petráček získal cenu pro nejlepšího handicapovaného sportovce

Prestižní cenu pro nejlepšího sportovce s hendikepem za rok 2016 získal českobudějovický plavec Arny Petráček od Českého paralympijského výboru. Na třetím místě skončila Běla Třebínová.

Velký vliv na celkové umístění za uplynulý rok měly úspěchy sportovců na Letních paralympijských
hrách v Rio de Janeiru, kde plavec Arnošt Petráček v závodě na 50 metrů znakem vybojoval jediné zlato pro Českou republiku. K tomu navíc přidal během roku i stříbro z mistrovství Evropy.

„Velmi si vážím významného ocenění, které jsem získal. Je to odměna pro nás všechny – rodiče, trenéry, přátelé, kamarády, kteří mě dlouhodobě podporují nejen po plavecké stránce, ale i po stránce osobní. Budu se snažit nadále reprezentovat naší krásnou zem a v nejbližší době mne čeká mnoho závodů i soustředění. Hlavní cíl pro tento rok je mistrovství světa v Mexiku City, kde bych rád navázal na výsledky z paralympiády,“ řekl Petráček ke svému úspěchu. 

Na druhém místě skončil zkušený reprezentant v lukostřelbě David Drahonínský, který v Riu získal individuální stříbro a v párech bronz se Šárkou Musilovou.

Ocenění se dočkala i plavkyně Běla Třebínová, pro niž dvě medaile z paralympiády představují velkolepé rozloučení s aktivní kariérou. V anketě obsadila třetí příčku v hlavní kategorii.

Všichni ocenění získali kromě pohárů i finanční odměnu. Arnošt Petráček dostal navíc speciálně upravený vůz Škoda Octavia Combi. Klíč k novému modelu k ročnímu užívání převzal Petráček přímo z rukou zástupkyně společnosti Škoda Auto Kateřiny Davidové. Předávaný vůz byl individuálně upraven pro potřeby Petráčka ve spolupráci se specialisty projektu Škoda Handy.

Ocenění se dočkal i Jiří Filip, osobní trenér Arnyho Petráčka, který získal cenu v kategorii trenér roku za Českou asociaci tělesně handicapovaných sportovců.

Nejlepší handicapovaní sportovci roku:

1. místo: Arnošt Petráček (plavání)
2. místo: David Drahonínský (lukostřelba)
3. místo: Běla Třebínová (plavání) 

Autoři | Foto Vlastimil Hybrant | Zdroj s využitím TZ

Štítky Běla Třebínová, plavec, paralympijské hry, Arnošt Petráček, Český paralympijský výbor, z.s., trenér, Rio de Janeiro, David Drahonínský, ŠKODA AUTO a.s., Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arny Petráček získal cenu pro nejlepšího handicapovaného sportovce  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.