Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

David Servis ztratil tříbrankové vedení. V Pelhřimově přesto vyhrál

Druholigoví hokejisté budějckého David Servisu vyhráli ve 33. kole na ledě Pelhřimova 5:3. Na play-off ztrácí tři zápasy před koncem sedm bodů.

Českobudějovický tým potvrdil zlepšenou formu z posledních zápasů. Díky zaváhání IHC Písek stáhl manko na osmou pozici na sedm bodů, ale do konce soutěže zbývají odehrát jen tři zápasy. Ve hře je devět bodů, takže šance David Servisu na play-off jsou hodně malé.

První třetina zápasu s Pelhřimovem byla často kouskována vyloučeními a jinak než 5 na 5 se hrálo více než polovinu třetiny. Gól ale ani jeden tým nedal. Největší příležitost měl hostující Bílek, který orazítkoval tyč.

Až ve 24. minutě otevřel skóre Jiří Hanzal, který po chybné rozehrávce brankáře pálil do prázdné branky – 0:1. Ve 31. minutě to bylo 0:2. Do situace dva na nikoho ujeli Zayml s Bártou a po vzájemné výměně puku zakončil Jiří Bárta pod horní tyč. Na rozdíl tří gólů mohl zvýšit o šest minut později Šesták. Z trestného střílení bohužel pro hosty prostor mezi betony netrefil.

Ve 44. minutě dali hosté třetí gól po dorážce Adama Vylíčila a zdálo se, že si už v pohodě dokráčí pro tři body. Jenže za necelou minutu domácí snížili Petrem Vopátkem a začali mít navrch. Ve 48. minutě dal kontaktní gól po závaru Filip Kasalý – 2:3. Pak sice Pelhřimov neproměnil dlouhou přesilovku 5 na 3, ale i tak vyrovnal. V 55. minutě byl před brankou důrazný Jiří Všetečka – 3:3.

Ihned po rozehrání se domácí znovu pustili do obrany David Servisu. Gól z toho nebyl a naopak při protiútoku se přesně pod horní tyč trefil z hranice levého kruhu David Bílek – 3:4. Pelhřimov zkusil v samém závěru hru bez brankáře a čtrnáct sekund před sirénou potvrdil vítězství Jihočechů druhou brankou David Bílek - 3:5.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC David Servis 3:5 (0:0, 0:2, 3:3)

Branky a nahrávky: 45. Votápek (Bezděk, Všetečka), 48. F. Kasalý (Martin Hadrava, Kubát), 55. Všetečka (Votápek, F. Kasalý) – 24. Hanzal (Bílek), 31. Bárta (Zayml), 44. Vylíčil (Škopek, Sumerauer), 57. Bílek (Žáček), 60. Bílek (Šesták). Vyloučení: 7:5. Bez využití. Rozhodčí: Veinfurter – Laczko, Potůček. Diváků: 150.

Pelhřimov: Sochor (Černý) – Kubát, Kalenda, D. Kasalý, Jelínek, Hájek Wasserbauer – Vysloužil, Marek Hadrava, Martin Hadrava, Votápek, F. Kasalý, Kopic, Plachý, Bezděk, Siřiště, Šulák, Všetečka, Rezek

David Servis: Spáčil (Bubeníček) – Chaloupka, Škopek, Zich, Čanda, Šesták, Bílek, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Žáček, Pesser, Sumerauer, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Zayml, Novák

Štítky Pelhřimov, Jiří Bárta, Jiří Všetečka, Jiří Hanzal, IHC KOMTERM Písek, HC Spartak Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis ztratil tříbrankové vedení. V Pelhřimově přesto vyhrál  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.