Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Smíšená družstva LTC TONSTAV-SERVICE mají po sezoně. Jak ji viděl sportovní ředitel Vladimír Mikeš?

Pro některá družstva úspěšná, pro jiná méně. Jedno po druhém nám zhodnotil sportovní ředitel tenisového klubu LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice Vladimír Mikeš. Jak ale hodnotí sezonu jako celek? „Reprezentovat klub by měla být čest,“ prohlašuje. Ne však všichni hráči se tímto řídí a Mikeš rozhodně se všemi spokojený nebyl.

A-tým dospělých nastoupil v letošní sezoně do nejvyšší krajské soutěže, tedy do divize. V ní LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice obsadil nakonec pódiové třetí místo, ačkoliv na začátku to tak vůbec nevypadalo. „Celý tým bych chtěl pochválit, protože to na začátku vůbec nevypadalo dobře. Z prvních čtyř utkání jsme měli tři prohry. Hodně nám pomohl návrat Pavla Mojhy z Ameriky. Výborně hrála také Kristina Mrázová a skvělými výkony nás držel Josef Slavík. Na naše poměry je třetí místo skvělé,“ shrnul sezonu sportovní manažer Vladimír Mikeš.

Za to rezervě dospělých se nedařilo. Ta nastoupila v krajském přeboru I. a nedokázala se v soutěži udržet. Skončila sedmá s jednou jedinou výhrou a příští rok si tak zahraje krajský přebor II. „Tak nějak jsme čekali, že se neudržíme. Soutěž hráli hlavně dorostenci. Kdybychom měli kompletní tým, tak věřím, že bychom se udrželi. Hráči byli hodně na dovolených. Ale chyběla nám hlavně děvčata,“ odhalil důvod pádu Mikeš. „Zápas, který nás poslal dolů, byl zápas s Třeboní, kdy jsme vedli 4:2, ale neuhráli jsme ani jeden den a prohráli jsme. To bylo ostudné,“ smutnil.

Dorostenecké „áčko“ nemělo začátek sezony vůbec lehký. Většina hráčů odešla a zůstal pouze Adam Nádravský, který ale kvůli operaci kotníku nenastoupil ani k jednomu utkání. Přesto dokázal dorost vybojovat čtvrté místo. „Držela nás Kristýna Vondrášová a Renata Švecová. Hlavně díky nim jsme skončili čtvrtí. V budoucnu si ale hodně slibuji od Jakuba Reitera a Radka Soukupa,“ prozradil Mikeš.

Dorost B nastoupil o soutěž níže, tedy v krajském přeboru I. Pouze v této soutěži bylo šest družstev místo osmi a „béčko“ skončilo druhé za suverénním Milevskem. „Hráli hodně starší žáci a ti splnili přesně to, co jsme od nich očekávali. Milevsko bylo suverénní a ani jednou neprohrálo,“ řekl sportovní ředitel.

I elitní tým staršího žactva se umístil na medailové pozici. Vybojovali v nejvyšší krajské soutěži třetí místo. „Trošku mě mrzí, že jsme neskončili druzí. Na Tábor momentálně nikdo nemá, ale v posledním zápase jsme mohli poskočit na druhé místo, ale někteří hráči nám chyběli,“ mrzelo Mikeše.

Jejich kolegové ze staršího žactva B skončili také třetí. „Nechávali jsme tuto soutěž hlavně pro mladší žáky a pro ty, kteří na tom výkonnostně nejsou tak dobře. Třetí místo odpovídá jejích síle a postavení na žebříčku,“ doplnil.

Od „áčka“ mladšího žactva se očekávali velké výsledky a družstvo dokonce pomýšlelo na postup na republiku. Vše ale rozhodl jeden zápas. Konkrétně v Táboře, kde budějčtí tenisté a tenistky podlehli 3:6 a bylo po nadějích. Tábor totiž ani jednou v soutěži nezaváhal. Českobudějovické LTC ztratilo pouze jednou, a to právě v Táboře. „My jsme pak soupeře válcovali poměrem 8:1 nebo 9:0. Poté už jsme v podstatě neměli soupeře. Věřil jsem, že Tábor porazíme, ale děvčatům se moc nedařilo a kluci uhráli také pouze jeden zápas,“ prozradil Mikeš.

Mladší žactvo B bylo pro hráče a hráče, kteří přecházeli z baby tenisu. Nakonec brali čtvrté místo. „Tohle umístění jsme očekávali. Chtěli jsme, aby se otrkali, zkusili si to a aby mohli hrát další rok nejvyšší soutěž,“ dodal.

„Na celé sezoně mi nejvíce vadí to, že mi hráči odjížděli na dovolenou a nezúčastnili se celé sezony. Hrubě tak podcenili účast na mistrovských utkáních. Osobně si myslím, že reprezentovat družstvo by měla být pro každého hráče čest. Přeci jenom reprezentuju nějaký klub a na individuálních turnajích pouze sám sebe. Ale předně hraju za LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice! S jednotlivými hráči a rodiči to budu ještě probírat, protože tohle se mi nelíbilo. Jinak ale nasazení hráčů při utkáních bylo perfektní. Musím vyzdvihnout Čurdovi, Dvořákovi nebo Jílkovi. Ti se snažili odehrát co nejvíc zápasů. Prakticky odehráli vše, co šlo. Přál bych si, aby takoví byli všichni,“ obsáhle zhodnotil celou sezonu Vladimír Mikeš.

„Příští rok chceme v některých kategoriích vyhrát kraj a postoupit na republiku. Ještě jsme to konkrétně neřešili, ale chtěl bych, aby se to povedlo například starším žákům,“ poodhalil ambice pro příští rok.

Autoři

Štítky Vladimír Mikeš, soutěž, České Budějovice, krajský přebor, Josef Slavík, Tábor, Milevsko, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smíšená družstva LTC TONSTAV-SERVICE mají po sezoně. Jak ji viděl sportovní ředitel Vladimír Mikeš?  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.