Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SOUTĚŽ: Oldřich Vízner jako Louis de Funès bude bavit v budějckém kulturním domě Slavie

K čemu vylepšovat svět, když to nejlepší bylo dávno vymyšleno a co se všechno může stát, když uvaříte dobrou zelňačku? Skvělá komedie z francouzského venkova se skvělými Oldřichem Víznerem a Otakarem Brouskem mladším v hlavních rolích pobaví publikum v Českých Budějovicích v úterý 31. října v Kulturním domě Slavie. A čtyři z vás dostane Budějcká Drbna na Zelňačku zadarmo.

Zelňačka je název skvělé komedie, v níž se autor poutavým příběhem vrací ke krásám prostého života na panenském venkově, který postupem času mění svůj charakter a trpí díky necitlivému pokroku a honbě po penězích. Děj se odehrává na společném dvorku dvou věčně připitých vesnických prďolů, kteří by rádi zastavili čas pod nekonečnou oblohou plnou hvězd. A právě tam někde v nekonečnu kdosi potřebuje to nejlepší, co lidstvo vytvořilo. Není divu, že za stodolou zaparkuje létající talíř. 

Autor novely René Fallet za svého života napsal šest básnických sbírek a více než dvě desítky románů. Některé se staly předlohou pro film. Mezi nejznámější patří Fanfán tulipán, Šeříková slavnost, Idiot v Paříži“ a právě i Zelňačka, kterou proslavil film, v něm zářil vynikající Luis de Funès.

Tvůrci do hlavních rolí obsadili skvělého Oldřicha Víznera a Otakara Brouska mladšího. Sází na velké přátelství a souhru mezi těmito výbornými herci. Sekundovat jim bude neméně talentovaný Vojtěch Záveský (Ulice, Vinaři) v roli ufona Oxana. Dále pak zkušený Jan Szymik a mladá Barbora Jánová (Ordinace v růžové zahradě).

Soutěž o vstupenky na komedii Zelňačka (31. října - 19:00)

Dva čtenáři Budějcké Drbny mohou vyhrát po dvou vstupenkách na komedii Zelňačka, která bude k vidění v úterý 31. října od 19:00 hodin v Kulturním domě Slavie v Českých Budějovicích. Stačí pouze prostřednictvím formuláře do pondělí 16. října do 16:00 hodin zodpovědět následující soutěžní otázku a čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Kdo v komedii Zelňačka hraje Ufona Oxana v komedii Zelňačka hraje Vojtěch Záveský. Správně byla odpověď C. Vstupenky vyhráli: Vít Krajíc a Klára Aurová. Blahopřejeme!

Štítky Zelňačka, komedie, Vízner, Slavie, kulturní dům, Oldřich Vízner, soutěž, Louis de Funès, Otakar Brousek starší, vstupenka, Drbna.cz, České Budějovice, Vojtěch Záveský, René Fallet, Barbora Jánová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Oldřich Vízner jako Louis de Funès bude bavit v budějckém kulturním domě Slavie  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.