Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SOUTĚŽ: Tatiana Vilhemová se v budějckém Metropolu představí v roli Boženy Němcové

Neumím jinak než láskou, to je inscenace, která je věnována Boženě Němcové k výročí 150 let od její smrti. V komorním prostředí Malé scény ji ve středu 4. října uvede českobudějovických Metropol. A díky soutěži s Budějckou Drbnou je možné získat vstupenky na představení zdarma.

Božena Němcová. Byla mučednicí lásky. Hořela pro ni..., ale nepotkala ji. Manželka, matka, milenka – všechno všanc, všechno celou bytostí, nic napůl. A velká spisovatelka, která jako Mácha a Havlíček pozdvihla naši literaturu k výšinám. Je uhrančivá tvorbou i životním stylem. Nezkrotitelně svobodná, spanilá duchem i zjevem. A vznešená tragickým údělem svého nedlouhého života.

Martýrium jednoho srdce a dvou osudů pro tři herce k výročí 150 let od smrti Boženy Němcové, to je inscenace s názvem Neumím jinak než s láskou.Text i inscenace směřují k vícežánrové koláži jejího života s Josefem Němcem, plného dramat, vzpoury, souznění i poezie.

V inscenaci Neumím jinak než s láskou se v roli Boženy Němcové představí Tatiana Vilhelmová, Aleš Procházka jako Josef Němec a Tomáš Pavelka jako Nebeský, Helcelet, malíř Maloch a jiní.

Soutěž o vstupenky na Neumím jinak než s láskou (4. října - 19:00)

Jeden čtenář Budějcké Drbny může vyhrát dvě vstupenky na inscenaci Neumím jinak než s láskou. Stačí pouze prostřednictvím formuláře do neděle 1. října do 16:00 hodin zodpovědět následující soutěžní otázku a čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  

Soutěž skončila

V roli Josefa Němce se v inscenaci Neumím jinak než s láskou představí Aleš Procházka. Správně byla odpověď C. Dvě vstupenky vyhrála Lenka Kohoutová. Gratulujeme!

Autoři | Foto divadloviola.cz

Štítky Neumím jinak než s láskou, inscenace, Metropol, Božena Němcová, soutěž, láska, vstupenka, Dům kultury Metropol, Drbna.cz, Josef Němec, Aleš Procházka, Tatiana Dyková, Lenka Kohoutová, Tomáš Pavelka, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Tatiana Vilhemová se v budějckém Metropolu představí v roli Boženy Němcové  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.