Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Pražský sbor Spektrum vystoupí v třeboňském kostele Panny Marie Královny a Sv. Jiljí

Jedinečný koncert přiveze v sobotu 19. srpna do třeboňského kostela pražský Alikvótní sbor Spektrum. Posluchači uslyší mimořádný a krásný sborový zvuk, který bude jen těžko s něčím srovnávat. Tento zpěv má historické kořeny v Mongolsku a v rituálních zpěvech tibetských mnichů.

Sbor Spektrum nepůsobí jenom u nás, vystupoval například i v Japonsku. Jako jeden z mála sborů na světě spojuje klasický a alikvotní zpěv. To znamená, že posluchači slyší alikvotní tóny tak, jako kdyby při normálním zpěvu zněl navíc ještě tón, který je podobný tónu flétny. Jeden zpěvák dokáže zároveň zpívat dvouhlasně. Bezesporu neuvěřitelné na tomto druhu zpěvu je, že alikvotně nelze zpívat falešně.

Vstupenky na koncert, který v sobotu 19. srpna začíná ve 20:30 hodin, můžete zakoupit v Turistickém a informačním centru na Masarykově náměstí v Třeboni. 

Dva čtenáři Budějcké Drbny mohou vyhrát dvě vstupenky na koncert. Stačí pouze prostřednictvím formuláře do čtvrtka 17. srpna do 12:00 zodpovědět následující soutěžní otázku a čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  

Soutěž skončila!
Alikvótní zpěv je unikátní druh zpěvu, ve kterém jeden zpěvák dokáže zpívat dvouhlasně. Zároveň ale alikvótně nelze zpívat falešně. Správně byla tedy odpověď C. Vstupenky na koncert vyhráli: Martina Kašpárková a Jan Procházka. Gratulujeme!

Autoři

Štítky soutěž, koncert, alikvótní zpěv, sbor SPEKTRUM, Třeboň, kostel, svatý Jiljí, vstupenka, Mongolsko, Japonsko, Jan Procházka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Pražský sbor Spektrum vystoupí v třeboňském kostele Panny Marie Královny a Sv. Jiljí  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.