Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Ve šlágru kola přivítá Jihostroj na domácím hřišti vedoucí Kladno

Volejbalistům Českých Budějovic připravil extraligový los v roce 2017 před vlastním publikem silné a atraktivní soupeře. Jako první se 14. ledna představí ve Sportovní hale lídr tabulky – Kladno volejbal cz. Odčiní Jihostroj venkovní třísetovou porážku z úvodu sezony?

Překvapením letošního ročníku UNIQA volejbalové extraligy je bezesporu středočeský celek vedený zkušeným Milanem Fortuníkem. Kádr poskládaný z několika cizinců sice bodově táhne především Filip Křesťan (momentálně léčí lehký výron), ale klíčovým hráčem je úplně někdo jiný. Nizozemský nahrávač Daan Van Haarlem je rozdílovým volejbalistou a na hřišti to prokazuje v každém utkání.

Na Kladně si prostě všechno sedlo a důkazem je jedenáctizápasová vítězná šňůra. Zatím jediná prohra přišla v prvním kole doma proti Zlínu. Od té doby se Středočeši nemýlili, neztratili ani bod. Není to ale jen o Van Haarlemovi, výbornou práci odvádí nizozemské libero Dirk Sparidans, finský smečař Matti Hietanen nebo blokař Adam Zajíček. To bylo vidět v posledním utkání proti Brnu, které zvládlo Kladno venku ve třech setech. „Bylo to těžké utkání. Jeli jsme sem s vědomím, že to nebude nic jednoduchého, a proto jsem rád za tři body,“ hodnotil trenér Fortuník.

Naopak poslední extraligové utkání Jihostroje straší kouče Jana Svobodu snad ještě teď. Vynikajícím způsobem rozehraný duel v Příbrami, ve kterém jeho hráči vedli 2:0 na sety, zlomilo zranění lýtkového svalu Sebastiana Geverta. Psychická výhoda se dostala na stranu kocourů a ti zvládli skvělý obrat, po kterém brali dva body. „Samozřejmě jsme zklamaní z výsledku. Dva a půl setu jsme hráli dobře, takticky jsme zvládali utkání, ale v průběhu třetího setu se to otočilo, Příbram lépe útočila a bránila, proto vyhrála,“ řekl po střetnutí.

Chilský univerzál Sebastian Gevert tak bude Jihočechům několik týdnů chybět. Středeční magnetická rezonance však ukázala, že by poškození lýtkového svalu nemuselo být tak vážné. „Jde ještě ke klubovému doktorovi. Vlákna jsou sice natržená, ale teoreticky by se mohla zahájit léčba už zítra. Absolutní klid ale bude mít minimálně čtrnáct dní,“ doplňuje Svoboda s tím, že do kádru přibude z EGE Ondřej Lopata.

Souboj s Kladnem tak bude zkouškou pro jiného českobudějovického univerzála – Američana Colina Hackwortha. Ten zcela jistě zaujme Gevertovo místo. Své zkušenosti už fanouškům ukázal, zápas s lídrem extraligy pro něj ale bude patřit k těm nejtěžším. „Úspěch Kladna je kombinace několika věcí. Hrají dobře, protože jde o ofenzivní mančaft. Začíná to už od přihrávky, kde jsou Sparidans a Hietanen, extrémně rychle pak hraje Van Haarlem. K tomu mají dobrý servis,“ upozorňuje lodivod Jihostroje.

Ve Sportovní hale začíná měření sil mezi Českými Budějovicemi a Kladnem v sobotu 14. ledna od 18 hodin. Řídit jej bude dvojice rozhodčích Kovář – Hudík. Živě bude zápas 14. kola přenášet také portál TVCOM.cz.

VK České Budějovice – Kladno volejbal.cz, sobota 14. ledna od 18:00

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí dva čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotní 10. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

SOUTĚŽ SKONČILA! Výherci: Jaroslav Robenhaupt, Jaroslav Hrbek.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Foto Pavel Tvrdý

Štítky Kladno, Jihostroj, soutěž, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, Daan van Haarlem, Filip Křesťan, Dirk Sparidans

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Ve šlágru kola přivítá Jihostroj na domácím hřišti vedoucí Kladno  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.