Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: K pondělní dohrávce 10. kola UNIQA volejbalové extraligy přijede do Sportovní haly Zlín

V rychlém sledu pokračuje program českobudějovických hráčů. Na začátku nového týdne se v dohrávce 10. kola UNIQA volejbalové extraligy představí proti týmu VSC Fatra Zlín. Naváží na dobrý výsledek z úvodního zápasu prvního kola Vyzývacího poháru a potvrdí roli favorita? Začíná se ve Sportovní hale v pondělí 12. prosince od 18 hodin.

Zlín by se patrně rád viděl na vyšších místech tabulky české extraligy. Zatím mu však náleží po devíti odehraných zápasech osmé místo. Přesto se zde objevila po posledním duelu jiskra naděje na posun vzhůru. V moravském derby dokázali svěřenci Romana Macka zvládnout pětisetovou bitvu v Brně a brali v souboji s úřadujícím vicemistrem dva body.

„Vyhráli jsme, to je výborné. Do koncovky čtvrtého setu to bylo velmi vyrovnané utkání, byli jsme již těsně u zisku tří bodů. Ale zase jsme trochu usnuli a domácí dali dobrý servis. Nicméně jsem rád za vítězství,“ komentoval po střetnutí kouč Zlína. K úspěchu přispěl osmadvaceti body slovenský univerzál Luboš Kostoláni, který je čtvrtým nejvíce bodujícím hráčem soutěže.

České Budějovice jsou výsledkově stále jako na horské dráze. Nejprve si na nich v 9. kole UNIQA volejbalové extraligy smlslo ve třech sadách Karlovarsko, o pár dní později ale už Jihostroj zapomněl na nepodařený duel a v rámci úvodního utkání prvního kola Vyzývacího poháru proti maďarskému celku Vegyész RC Kazincbarcika nedal na palubovce soupeře svému protivníkovi šanci. Po vyrovnaném prvním setu jasně převzal otěže střetnutí a vyhrál 3:0 na sety.

„Začali jsme nervózně a nebyl to od nás dobrý výkon. Ale poté jsme se uklidnili, zlepšili jsme naši hru v poli, což se nakonec ukázalo jako klíč k úspěchu,“ zhodnotil zápas s Kazincbarcikou kouč Jan Svoboda. Pomalu se do utkání dostával univerzál Gevert, nakonec to ale byl on, který ukončil souboj s Maďary a stal se nejvíce bodujícím hráčem. Dobrý výkon podal také smečař Fila.

Pondělní dohrávka 10. kola UNIQA volejbalové extraligy mezi šestými Českými Budějovicemi a osmým Zlínem začíná ve Sportovní hale v 18 hodin. Řídit utkání bude dvojice rozhodčích Pecháček – Grabovský. Zápas bude živě přenášet i portál TVCOM.cz.

VK České Budějovice – VSC Fatra Zlín, pondělí 12. prosince od 18:00

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí dva čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do pondělní 11. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Soupeřem Jihostroje ve Vyzývacím poháru je tým z Maďarska. Správně je tedy odpověď C.

Dvě volné vstupenky na dnešní utkání vyhráli čtenáři Hana Šimková a Lukáš Kadlec. Blahopřejeme!

Štítky Zlín, Česká volejbalová extraliga mužů, soutěž, sportovní hala, VSC Fatra Zlín, Extraliga ledního hokeje, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, Jihostroj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: K pondělní dohrávce 10. kola UNIQA volejbalové extraligy přijede do Sportovní haly Zlín  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.