Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Zdraví, základ šťastné rodiny. Objevte sílu omega-3 mastných kyselin

PR článek

Rodině se vždy snažíme dopřát jen to nejlepší. Bez pevného zdraví se ale blízkým nikdy nemůžeme věnovat naplno. Začněte proto od základů a zaměřte se na zdraví svého srdce.

Chcete-li své srdce udržovat v plné síle, měli byste se pravidelně hýbat. Není přitom nutné zdolávat olympijské rekordy. Bohatě postačí, když zvolíte pohyb přiměřený svým možnostem – například plavání nebo svižnou chůzi. Samozřejmostí je pak dodržování pitného režimu.

Důležitou roli v péči o zdraví hraje i strava. Zařaďte do jídelníčku potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají snižovat krevní tlak, hladinu LDL cholesterolu v krvi i riziko vzniku srdečních chorob. Omega-3 najdeme zejména v tučných mořských rybách, jako jsou například losos, tuňák nebo makrela.

Už v dřívějších dobách bylo běžné podávat dětem rybí tuk, aby lépe prospívaly. Dá se jednoduše říci, že dostatek omega-3 mastných kyselin je nezbytný jak při vývoji plodu, tak i v dětství a vlastně po celý život. Bylo prokázáno, že má-li matka v těhotenství nedostatek omega-3 mastných kyselin, mohou se po narození u dětí rozvinout s větší pravděpodobností různé nervové či oční potíže.

Kromě toho byla snížená hladina těchto esenciálních látek u dětí s prokázanou hyperaktivitou. Navíc EPA a DHA vedou, vzhledem k jejich významné roli pro správný rozvoj a funkci mozku, ke zvýšení koncentrace dětí, byly zjištěny také změny chování, především snížení úzkosti, schopnosti čtení. Velký význam mají také pro správnou funkci zraku. Tyto již zmiňované pozitivní účinky na rozvoj psychomotorických funkcí dítěte nebo mentálních schopností byl ověřen celou řadou klinických studií.

Pokud je však i přesto pro vás těžké zařadit především rybí maso do běžného jídelníčku, můžete vyzkoušet kvalitní doplněk stravy speciálně vytvořený pro celou rodinu. Kapsle OmegaMarine Family z tuku tuňáka, si může dát každý – od toho nejmladšího po nejstaršího člena rodiny. Kapsle jsou žvýkací, chutnají jako bonbón a již dvě denně pokryjí dostatečnou dávku omega-3 mastných kyselin. Více informací najdete na www.omegamarinefamily.cz.

Soutěž o tři půlroční balíčky kapslí OmegaMarine Family

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát půlroční balíček kapslí OmegaMarine Family. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do pondělní 12. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Aby mozek optimálně fungoval a vyvíjel, potřebuje pravidelný příjem?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky zdraví, soutěž, rodina, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Zdraví, základ šťastné rodiny. Objevte sílu omega-3 mastných kyselin  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.