Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Co bolí, to sílí, říká o soustředění ve Frymburku obránce Motoru Jakub Suchánek

Sezona letos skončila prvoligovému Motoru dost pozdě a brzy se tak musel vrátit k tvrdé dřině. Letní příprava je pro leckteré hokejisty noční můrou a pětidenní soustředění ve Frymburku je jistě vítaným zpestřením. Na nějaké povalování ale moc času nezbude, od rána je na programu tvrdá dřina, kterou pro Budějckou Drbnu přiblížil Jakub Suchánek.

Na soustředění jste stejně jako loni jeli na kolech. Jak se vám líbila cesta?
Kluci o mně vědí, že nejsem nějak vyhlášený cyklista, takže za sebe můžu říct, že cesta se mi víc líbila, když jsme sem ke konci sezony jeli na těch pár dní autem. Tenkrát byl ale pobyt spíš o relaxaci než o nějakém intenzivním tréninku. Ale i letos se ta cesta dala zvládnout. Přijeli jsme všichni ve zdraví, navíc bylo krásné počasí.

Jak dlouho jste jeli?
Jeli jsme asi dvě a půl hodiny, ale nestopoval jsem to, takže přesně nevím.

Komu jde cyklistika nejlépe?
Samozřejmě jsou tu silnější a slabší jezdci. Já se řadím spíš do té druhé skupiny. Kdo jezdí vpředu nevím. Dobře jezdí Jánko Mucha a pak mladší kluci. Jsem spíš schopný říct, kdo jezdí hůř, protože s těmi jsem víc v kontaktu, ty první moc nevidím. (smích)

A s kým tedy jezdíte vy?
Teď jsem jezdil se Žofkou (Dušan Žovinec, pozn. autora) a Váňou (Marek Vaniš, pozn. autora). Nechci tím samozřejmě naznačovat, že jsou to špatní cyklisti. To kolo je takové, že někomu jde víc a někomu míň. Z toho nejde dělat nějaké závěry.

Jste na soustředění druhý den. Jaký jste měli program?
V pondělí jsme měli ráno v 7:15 rozcvičku s Radkem Bělohlavem, kdy jsme se šli proběhnout, aby nám víc chutnala snídaně. Dopoledne jsme začínali první fázi v půl desáté, kdy si pro nás Franta Bombic připravil kruháč v písku, což bylo zajímavé a i mě to bavilo, ale bylo to i hodně výživné. Určitě jsme to nedělali zbytečně. Odpoledne jsme jezdili sprinty do kopce.

Teď je čas na regeneraci?
Máme tady dva z těch pěti dní po tréninku relax, kdy chodíme tady v hotelu do sauny. Je to věc, na kterou já se těším, protože tohle mám hodně rád a určitě si to užiju.

Cítíte už nějakou únavu?
Vím, že ta suchá příprava je nepopulární, a že to nikdo nemá rád. Na druhou stranu je to opravdu potřeba, takže já to neberu jako nějaké velké zlo. Musí se to prostě podstoupit. Pokud chceme, aby následující sezóna byla alespoň stejně úspěšná jako ta loňská, tak pro to musíme něco udělat. Všichni si to samozřejmě uvědomují a nikdo na dřinu nenadává. Beru to tak, že co bolí, to sílí.

Máte nového kondičního trenéra Františka Bombice. Má program na soustředění na starosti hlavně on?
Myslím, že se na tom podílí všichni trenéři. Samozřejmě Franta jako každý trenér má své věci, které zavádí a trochu nám to oživuje. Já jsem se s ním seznámil ještě když hrál poslední sezónu ve Štrasburku a už tehdy se mnou trochu pracoval, protože viděl, že to evidentně potřebuju. (smích) Už v té době sledoval nejnovější trendy, co se kondičního tréninku týče. Taky prošel spoustu klubů a zkusil si na vlastní kůži spoustu tréninkových metod, takže určitě ví, co a jak funguje. Určitě je to pro tým další zkušenost a velký přínos.

Zatím tedy se soustředěním spokojenost?
Hlavně za sebe jsem spokojený, že jsem dva dny za sebou neměl žádný problém s kolem. První tři týdny, co jsme měli etapy, jsem ani jednou na svém kole nedojel, protože jsem měl vždycky nějaký defekt. Jinak je to samozřejmě první den a bude nás jich ještě čekat více. Únava se bude hromadit, ale proto jsme tady. Musíme pořádně natrénovat.

Napsal Jaroslav Pešek

Štítky Jakub Suchánek, Frymburk, Drbna.cz, trénink, trenér, Radek Bělohlav, Dušan Žovinec, Jaroslav Pešek, Štrasburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co bolí, to sílí, říká o soustředění ve Frymburku obránce Motoru Jakub Suchánek  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.