Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zdeněk Pohlreich: Smažák má něco do sebe

Šéfkuchařská celebrita, Zdeněk Pohlreich měl v sobotu v Budějcích napilno. Během kuchařské show při Bosch Fresh Festivalu uvařil čtyřem šťastlivcům degustační menu a malá ochutnávka se dostala i mezi nadšené publikum. Po skončení své show zase hodnotil ukázky od vystavených restaurací a hotelů. Našel si však ve svém nabitém programu i chvilku na to, aby nám prozradil, jak „šéf" odpočívá.

Jak se máte?
Mám se skvěle. Kdybych si stěžoval, tak bych musel být úplný blbec.

Máte momentálně hodně nabitý program, natáčení, festivaly a podobně. Ale pokud najdete volnou chvilku, jak relaxujete?
Občas jezdím na kole, jdu si zahrát golf a jezdím na různé výlety mimo Českou republiku.

Takže aktivní odpočinek?
To zase ne. Aktivně tam piju a jím, ale sport ne. Úměrně věku. (smích)

Kdy jste měl naposledy smažák?
Tak to bude zhruba deset let. Možná osm. Seděli jsme na nějaké akci a někomu jsem smažák ujedl z talíře. Nesnědl jsem celou porci.

A stačilo?
To jídlo má samozřejmě něco do sebe. Záleží na tom, jaký je sýr uvnitř a v čem je to usmažené.

Jaká je vaše oblíbená kuchyně? Na čem si nejvíc pochutnáte?
Japonsko a Thajsko, nikde jinde jsem vlastně nebyl. Čínskou kuchyni bych taky nepotřeboval, ale Thai food s japonskou kuchyní mě baví strašně moc. A v Evropě si myslím, že je nejlepší restaurací Španělsko. Ryby, plody, skvělé maso. Já si opravdu myslím, že Barcelona a Madrid jsou v Evropě nejlepší místa na jídlo. Tam je všechno. A strašně obdivuji španělské kuchaře, kteří na sobě dokázali hodně zamakat.

Když nestíháte, chodíte do fast foodu nebo si radši ušetříte minutku na vaření?
Bez mučení, čas od času, což je třeba jednou za dva měsíce, když jedu někam autem, ale snažím se tomu vyhýbat. Vždycky, když jedu někam daleko, tak se si dělám jídlo s sebou. Ale KFC je asi jediné místo, kde si něco dám a s chutí. To mi opravdu chutná. Ale jinak to nekonzumuji.

Co je největší bizár, který jste zažil při natáčení Ano, šéfe?
Asi si ani nevzpomínám. Já si myslím, že to je celé samo o sobě, tak strašně bizarní.

Dokáže vás po letech natáčení ještě něco šokovat?
Mám pocit, že už jsem připravený na všechno. Šoky a překvapení jsou spíš pozitivní. Třeba jsme točili v Hodoníně u takového pána, který přijel za svou manželkou a vařil naprosto senzačně.

Bosch Fresh Festival v Českých Budějovicích

Neděle, 7. května 2017, 12:08

Bosch Fresh Festival v Českých Budějovicích
Bosch Fresh Festival v Českých Budějovicích

Štítky Zdeněk Pohlreich, Robert Bosch GmbH, České Budějovice, jídlo, Evropa, Česko, KFC, restaurace, Japonsko, Španělsko, Thajsko, Madrid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Pohlreich: Smažák má něco do sebe  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.