Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Trautenberk: Od začátku bylo jasné, že basák bude Anička

Skupina Trautenberk vletěla na rockovou scénu jako uragán a začala si vymezovat práva na větších podiích, stejně tak jako si ona pohádková postava nárokovala právo prodávat vodu. Ovšem, zde není žádný Krakonoš, který by jí to zakázal, a tak může vesele plenit republiku svým humorem. A nutno říci, že to starému uličníkovi jde velice dobře.

Celkem rychle jste se dostali do povědomí rockových fanoušků, jak se vám to povedlo?
Tak já myslím, že je to spíše tím, že když jede pořád rachot a pak do toho přijdeme my, byť také metalová kapela, tak na nás si lidi odpočinou. Myslím, že když budete na festivalu, kde do vás budou tři dny valit tvrdé kapely, tak pak budete rádi i za Martu Kubišovou (smích)

Hráli jste v Budějcích nedávno a vyprodali Fabriku. Hrajete pět let a řekl bych, že máte velice silný nástup. To je v Čechách něco nevídaného, protože se tu stále mlátíme mezi dinosaury a už dlouho jsem nezaregistroval nový úkaz.  Jak si to vysvětlujete, jaký máte koncept?
To je tím, že ti dinosauři nechtějí mezi sebe pustit nové kapely. Ze začátku na nás koukali přes prsty, ale pak jsme se začali vídat více a je to v pohodě. My jsme neměli ambice vyprodávat haly. Před tím už jsme si prošli několika kapelami a ten začátek byl skutečně o tom, že jsme se chtěli pobavit a hned od prvního koncertu se to chytlo.

Také jste stačili vydat dvě desky. Není to málo za tak krátkou dobu.
Je to investice. Jsme si vědomi, že i díky finanční omezenosti nebývají u kapel první nahrávky dokonalé, ale na druhou stranu se mohou už jen zlepšovat. A i prodeje desek se nám tak nějak daří. Celkově je sranda, že parta kluků z Klatov si udělá legraci a zajímá to spoustu lidí. Nehledě na to, že když přijdete do jiného koutu republiky, tak všude mají jiný smysl pro humor a najít průnik, co baví celou republiku, je těžký. A nám se to asi povedlo. Ať jedeme na jih Čech nebo na sever, všude je to v pohodě. Není to záměr, není to kalkul, prostě se to tak povedlo. Také je důležité, že nás muzika neživí a že si jedeme tam, kam chceme, nemáme žádného manažera, který by nás do něčeho nutil. Je to taková svoboda a koncerty si skvěle užíváme.

Kam míříte? Festivaly, klubovky?
Říkali jsme si, že zahrát na festivalech je náš cíl, hlavně v našem regionu. Ale pořadatelé se ozývají z celých Čech a na to jsme zpočátku ani nepomysleli.

Na koncerty se stylizujete do převleků podle pohádky o Krakonošovi. Jak vznikl tenhle nápad?
To vzniklo už z toho názvu a věděli jsme hned, že musí být převleky. Od začátku bylo také jasné, že basák bude Anička. On je takové ranní ptáče, za rozbřesku zametá dvůr a dělá snídani, tak občas máme problém na koncertech, protože v půl deváté už spí.

Autoři

Štítky Trautenberk, hudební skupina, koncert, právo, Česko, Marta Kubišová, festival, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trautenberk: Od začátku bylo jasné, že basák bude Anička  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.