Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V první chvíli jsem ani nevěděl, že jsem dal gól, smál se po utkání Jakub Babka

Třikrát vedli o dvě branky, ale utkání do vítězství za tři body nedotáhli. Hokejisté Motoru přesto výhru slavili poté, co jim perfektně vyšly nájezdy. V nich proměnili oba své pokusy a Bláha ty hostující pochytal. Na výsledku má také obrovský podíl útočník Jakub Babka, který si v základní hrací době připsal po jedné brance a asistenci. „Puk jsem nikde neviděl, brankář ho taky neměl a nakonec jsem zjistil, že je v bráně,“ řekl ke své trefě čtyřiadvacetiletý útočník.

Berete dva body jako ztrátu, nebo zisk?
Těžko říct. Tak do poloviny třetí třetiny bych to hodnotil tak, že jsme bod ztratili. Ale tak, jak to probíhalo pak, si myslím, že dva body jsou nakonec zisk.

V první třetině jste vedli o dva góly a bylo to prakticky na jednu bránu. Čím to bylo, že jste poté zvolnili?
Ano, my jsme na ně vlétli. Hráli jsme na tři lajny a věděli jsme, že zápas bude mít velké tempo. Všechno se nám v první třetině dařilo. Zlomovým momentem byl gól na 2:1. Ten nás nalomil a od té doby to bylo vyrovnané. Pak jsme sice opět odskočili, ale Třebíč vždy stáhla. Kdybychom vedení 4:2 udrželi déle, tak věřím, že bychom vyhráli. Ale dva body jsou pro nás cenné a my je bereme.

Nedalo se vedení lépe pohlídat? Vždy po vaší brance přišlo rychlé snížení.
Jasně, že dalo. Byly to obrovské chyby. Ale ty góly byly podobné. Bek to vzal, nahodil to a většinou mu to nesedlo. Pak se to nějak třepotalo ve vzduchu, my to promáchli a byl z toho gól. Při tom třetím jsme měli puk na holi, mohli jsme to vyhodit a taky se nám do nepodařilo. Kdybychom ta dvougólová vedení udrželi déle, tak vyhrajeme.

Nezanechala na vás také něco porážka v Jihlavě?
To si myslím, že ne. Nemyslím si, že jsme tam hráli nějak špatně. Jiné by bylo, kdybychom to tam odevzdali. Jejich gólman zachytal skvěle. Samozřejmě my bychom takové šance měli proměňovat. Dali jsme do toho všechno. Stíhali jsme s nimi bruslit, ale prostě nám to tam nepadlo. Nakonec jsme prohráli 1:2, ale žádné následky to na nás nezanechalo.

Poprvé v sezoně jste hráli prodloužení tři na tři. Máte na tuto činnost nacvičené něco speciálního?
Na to se nic extra nacvičit nedá. Hlavně se bruslí. Ale trénujeme to, několikrát jsme si to vyzkoušeli i v létě na celém hřišti. Je to hlavně o fyzičce a o chybách. Můžete mít přečíslení na jedné straně, puk odněkud vypadne a na druhé straně může jet někdo sám.

Jak se vám líbí koncept prodloužení, kdy se hraje tři na tři?
Mně se to líbí. Je tam spousta prostoru a je to hodně o bruslení. Mně zrovna bruslení nevadí. Beru ho dokonce jako svoji přednost. Je skvělé, že se můžete uvolnit a jet prakticky sám na bránu. Je to velké zpestření i pro diváky.

Ani jednou jste v prodloužení na ledě nebyl. Z jakého důvodu?
Jsou dané dvojičky, které chodí na oslabení a k nim byl přidělen bek. Takže z tohoto důvodu.

Nájezdy jste ukončili v nejkratší možné době. Nebyl jste určen jako třetí střelec?
Ne, nebyl. Třetí, myslím, měl jít Kondor (Luboš Rob, pozn. autora). Ale naštěstí už ani on nebyl potřeba. Bláhyč (Ondřej Bláha, pozn. autora) v nich zachytal výborně.

Vstřelil jste krásnou branku a vypadalo to, jako byste tomu ani z počátku nevěřil.
Abych řekl pravdu, tak jsem v první chvíli ani nevěděl, že to byl gól. Prostě jsem vystřelil a v tu chvíli projel před brankou Kuchec. Byl tam i jejich hráč. No a já tak koukal, puk jsem nikde neviděl, neměl ho ani gólman a nakonec jsem zjistil, že je v bráně. (smích) Nakonec z toho byl krásný gól.

Prezentoval jste se také podařenou asistencí na první branku. Jak ta proběhla?
Taky se mi to líbilo. (smích) Tam to udělali perfektně Mitch (Fillman) se Škodičem (Vladimír Škoda, pozn. autora), jak se v pásmu vrátili. Sebrali soupeři puk, my to rychle otočili, já najížděl do pásma a věděl jsem, že jejich bek do toho lehá. Stačilo mi jeho hokejku přehodit žabičkou a Kuchec už to pak provedl parádně. Tím celou akci vyšperkoval.

Štítky Ondřej Bláha, Madeta Motor České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, Luboš Rob, Vladimír Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V první chvíli jsem ani nevěděl, že jsem dal gól, smál se po utkání Jakub Babka  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.