Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nechceme pouze říct, že sezona byla dobrá. Chceme postoupit, říká nový kouč Motoru Stavjaňa

Antonín Stavjaňa bude od příští sezony novým mužem na střídačce budějckého Motoru. Aktuální slovenský mistr a dvojnásobný mistr světa podepsal s Motorem roční smlouvu a má s ním ty nejvyšší ambice. Co dalšího nám sympatický trenér prozradil, se dozvíte v našem rozhovoru.

Kdy jste se dozvěděl o zájmu Motoru?
Na přesný čas už si samozřejmě nevzpomenu. Odhadem to je tak měsíc zpátky.

Přemýšlel jste o nabídce dlouho? Věděl jste, že v Nitře po sezoně skončíte?
Když mě oslovil Petr Sailer, tak jsem si vzal nějaký čas na rozmyšlenou a poté jsme to začali postupně rozplétat. Začali jsme se oťukávat, získávat informace. Mělo to takový přirozený průběh.

Je titul v Nitře váš největší trenérský úspěch?
Úspěch to samozřejmě je. Vyhrát ligu je vždycky úspěch. Ale když budete mít špatné mužstvo, které chcete v lize zachránit, a povede se vám to, tak to beru také jako úspěch. Je to asi deset let zpátky, co jsem převzal Vsetín v bezvýchodné situaci a povedlo se nám málem dostat do play-off. To byl tenkrát také úspěch. Je to relativní.

Předpokládám, že ambice s Motorem budete mít ty nejvyšší.
Když jsme se bavili s vedením, tak jsme si řekli, že sezonu nechceme pouze pojmenovat jako dobrou, ale že chceme, aby mužstvo hrálo tak, aby postoupilo.

Sledoval jste v loňské sezoně WSM ligu a Motor?
První ligu jsem začal více sledovat až v době, kdy jsem začal vést jednání s klubem. To už začínalo play-off. Více jsem sledoval extraligu. První ligu spíše jen výsledkově. Příliš do hloubky jsem nešel. Rovnou říkám, že většina týmů a hráčů pro mě byla spíše neznámá.

Už víte, jak současný kádr Motoru doplníte? Přivede si například někoho ze Slovenska?
Zatím je brzo na to, jestli si někoho přivedu, nebo ne. Řekli jsme si, že kádr je momentálně kvalitní a je to jenom o vhodném doplnění. Nějaká jednání se vedou, ale dokud nepadne termín 1. květen, tak nikdo tyto věci nechce zveřejňovat. Ale samozřejmě to není tak, že 30. dubna se zhasne, 1. května rozsvítí a všechno bude hotové. Na ventilaci těchto věcí máme ještě týden čas.

Jak bude vypadat realizační tým?
S vedením jsme se domluvili, že všechny tyto věci budou ventilovat oni. Nechávám to na klubu. Je na nich, v jaké posloupnosti budou věci zveřejňovat. Tohle není moje parketa.

Na jak dlouho jste v klubu podepsal?
Domluvili jsme se na sezonu. Samozřejmě nikde není psáno, že když to bude úspěšné tažení, že se nemůžeme domluvit dál. Na to je ještě brzy, jsme teprve na začátku. Uvidíme, jak bude vedení s mojí prací spokojeno.

Autoři | Foto hknitra.sk

Štítky Antonín Stavjaňa, Nitra, Petr Sailer, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechceme pouze říct, že sezona byla dobrá. Chceme postoupit, říká nový kouč Motoru Stavjaňa  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.