Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Bývalý Cabaret Happy jde pomalu k zemi, lidem v okolí se uleví

Bývalý nevěstinec v Průmyslové ulici, který byl ostudou a hlavně noční můrou lidí žijících v jeho okolí, jde pomalu k zemi. K urychlení demolice přispěl nedělní požár. Ten kompletně zničil střechu. Od úterního odpoledne je na místě firma, která už s demoličními pracemi začala. Náklady za odstranění by se měly pohybovat kolem dvou milionů korun. Částku zaplatí město, po majiteli objektu ji pak bude vymáhat zpětně.

Budova bývalého kabaretu v Průmyslové ulici přitahovala hlavně bezdomovce, kteří se uvnitř ukrývali před mrazem. Obyvatelé vedlejších domů už se pár let obávali, aby táboráky z podpáleného odpadu nepřešly ve větší požáry. To se bohužel uplynulou neděli stalo realitou.

Bývalý Cabaret v Průmyslové ulici dnes večer pohltily plameny. Požár se kvůli silnému větru rozšířil na celou budovu. Hasičům se daří zabránit rozšíření na okolní domy. Podle prvních informací v budově nikdo nebyl. Zda byl požár založen úmyslně...

Podle sousedů nebyl v době, kdy ještě podnik fungoval, žádný problém. Jen co došlo k jeho uzavření, střídali se na místě hasiči, kteří tam vyjížděli k jednomu požáru za druhým. Sousedé brali stržení jako nekonečný příběh, který se zdárně blíží ke svému konci. „Město nekonalo jak mělo. V roce 2017 se nám poprvé dostal do rukou dokument o chystané demolici. Jen co majitele propustili z vězení, začal budovu zevnitř ničit. Pamatuji si, že tady bylo zhruba 15 požárů. U každého požáru jsme chtěli vědět, kdo u toho byl chycen a podařilo se nám zjistit, že ze 70 procent to byl vždycky majitel a nebo nikdo. Když podnik fungoval, nebyl absolutně žádný problém. Zákazník přijel, zazvonil a šel dovnitř. Byla slyšet hudba, ale jinak klid. Po uzavření byl první požár, pak dlouho nic a jen to chátralo. V letech 2016 a 2017 tady byli hasiči pořád,“ popsal situaci obyvatel z vedlejšího domu.

Například požár v roce 2013 způsobil škodu za čtvrt milionu. Tehdy hořelo v podkroví domu a požár se nerozšířil do nižšího patra a ani střechy. O tom, že hasiči do bývalého erotického klubu vyjížděli často, svědčí i požáry v lednu a únoru loňského roku. V obou případech nebyla hlášena žádná škoda.

Obyvatelům Průmyslové ulice ztěžují život opakované požáry v budově bývalého nevěstince

Budova bývalého kabaretu v Průmyslové ulici přitahuje bezdomovce, kteří se uvnitř ukrývají před mrazem. Na místě však zapalují ohníčky a svou činností tak zaměstnávají hasiče a znepříjemňují život obyvatelům vedlejších objektů. Ti se obávají, aby...

Majitel objektu měl několik šancí na to, aby situaci kolem rozpadající se budovy vyřešil sám. Na konci srpna 2018 nařídil stavební úřad neprodlené odstranění budovy, a to do 30. listopadu 2018. V lednu letošního roku měli pracovníci stavebního úřadu provést kontrolu, při které zjistili, že budova je stále na svém místě. Majitel proto dostal poslední šanci. Budova měla být v dalším termínu odstraněna do 9. dubna, ale ani to se však nestalo.

Bývalý Cabaret z Průmyslové ulice zmizí do konce roku

Příběh bývalého Cabaretu v Průmyslové ulici se chýlí ke konci. Budova by měla být do konce roku stržena. Náklady za odstranění by se měly pohybovat kolem dvou milionů korun. Částku zaplatí město, po majiteli objektu ji pak bude vymáhat zpětně.

Demolice by měla trvat do příštího týdne. Lidé se ale už teď bojí, že se naplní slova bývalé manželky majitele, která se k bývalému erotickému klubu přišla včera podívat. Prý by na stejném místě chtěla opět stavět. „Jestli začnou znovu stavět, tak opravím zničený byt a mizím. S majitelem jsme se snažili několikrát dohodnout. Jeden den to šlo a druhý den si absolutně nepamatoval kdo jsem. Škoda mluvit,“ dodal obyvatel z vedlejšího domu. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Cabaret, nevěstinec, České Budějovice, demolice, požár, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Bývalý Cabaret Happy jde pomalu k zemi, lidem v okolí se uleví  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.