Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Program Budějovického Majálesu 2015: Den první

Studentský týden, na který se většina mladých Budějčáků těší, startuje. Organizátoři už ale nechtějí cílit pouze na mladou generaci, ale chtějí do programu vtáhnout i ty starší. Co nabízí první den Budějovického Majálesu 2015?

11:00 - 13:00 a 16:00 - 18:00: Kulturní zpovědnice (U Černé věže)

Že se vám něco v Budějcích nezdá nebo nelíbí? V blízkosti kláštera se budete moci vyzpovídat zcela bez okolků. Vaše postřehy a názory budou na konci Majálesu probírány na diskusi s lidmi pracující kolem kultury.

15:30 - 16:00: Jihočeské divadlo - Labutí jezero (Zlatý most)

K vidění bude i jedno z nejslavnějších baletních vystoupení, tentokrát v moderním hávu. V případě nepříznivého počasí se místem konání stane letní scéna u spolkového a kulturního domu Slavie.

16:00: Je Řecko začátkem konce Eurozóny nebo dokonce EU? (Café Klub Slavie)

Podebatovat můžete rovněž na téma Řecko, které dlouhodobě trápí svou finanční krizí celou Evropskou unii. Jak by měla reagovat Česká republika? A vrátí se Řekové ke své drachně? 

17:00: Asií avií (Měsíc ve dne)

Když se vydá parta nadšenců na skvělou cestovatelskou pouť, získá během dobrodružství spoustu zážitků. Podobně jako devět bláznů, kteří projeli skoro devatenáct tisíc kilometrů na asijském kontinentu avií. 

17:00: Pragulic České Budějovice (náměstí Přemysla Otakara II.)

A to se klidně vsaďte, že neznáte Budějce tak dobře, jako tahle dvojka bezdomovců, která vás po celý týden bude provázet známými i neznámými místy. Navíc vás také zasvětí do svého života.

20:00: Finále University Band Contestu (Café Klub Slavie)

Celorepubliková soutěž studentských kapel vyvrcholí právě na Budějovickém Majálesu. Vybírat se bude ze tří kapel a ta vítězná pojede na republikové turné, při kterém se jí dostane masivní mediální podpory. 

20:30: Arte della Tlampač - Dušený Hamlet (Sfinx)

Oblíbený divadelní spolek začal své účinkování v roce 2004. Jde o pár chlapců, kteří se dali dohromady na Gymnáziu Česká. Od toho okamžiku se snaží přesvědčit ke sledování svých autorských představení.

21:00: Kabaret Kajbar (Majálesová kavárna)

Ne, tak tady opravdu nepůjde o budějckou legendu Láďu Kajbara, k němuž neodmyslitelně patří tranzistorák, ale o divadelně-hudební uskupení, které vyznává žánr rap-alternative.

21:00: Autokino - Rychle a zběsile 5 (náplavka u Dlouhého mostu)

Velmi populární autokino bude poprvé otevřeno v pondělí, kdy na plátně poběží pátý díl kultovní série Rychle a zběsile. Neváhejte proto na náplavku přijet s dostatečným předstihem, ať dobře zaparkujete. 

Kompletní program prvního dne najdete na webových stránkách www.budejovickymajales.cz.

Štítky České Budějovice, Evropská unie, Řecko, Jihočeské divadlo, Labutí jezero, Eurozóna, Přemysl Otakar II., Černá věž, Zlatý most, Sfinx, Arte della Tlampač, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Program Budějovického Majálesu 2015: Den první  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.