Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Budějce čeká premiéra „ostrovní“ operety, májový koncert i festival dětských divadel!

Nenechte si ujít premiéru operety Mikádo, Májový koncert Brněnského orchestru lidových nástrojů, Mezinárodní hudební projekt Gonsofus nebo 15. ročník festivalu dětských divadel Divadelní žabka.

Úterý 2. května

České Budějovice           

XV. Divadelní žabka – Malá scéna DK Metropol – 2. až 5. května
15. ročník festivalu dětských divadel s heslem „děti hrají dětem“ nabídne týden představení dětí a studentů pro studenty, děti, jejich rodiče i učitele.

Kati – Jihočeské divadlo – 19:00
Druhý nejlepší kat v Anglii je v malé hospůdce v Oldhamu něco jako místní celebrita. Pivo je sice hnusné, ale čepuje ho kat! Jenže trest smrti zrušili a kdo ví, jak to půjde dál. Navíc to vypadá, že muž, kterého nedávno oběsil, byl nevinný, a pravý vrah se toulá někde poblíž. A když zmizí katova patnáctiletá dcera, začíná jít do tuhého…

Antonín Padrta feat. House de Luxe – Velbloud Music Bar – 20:00
Nový pravidelný hraní u Velblouda. Jedinečný mejdan DJ Antonína Padrty (DiscoDaddy). Dobrá muzika, dobrý pití, hostující DJs a tematické večery. Stay tuned!

Tequila party – poslední v tomto semestru – K2 – 21:00
Úplně, ale úplně nejvíce navštěvovaná a nejoblíbenější studentská akce všech dob! Poslední Tequila party v tomto semestu. Další nejdříve v říjnu. Tohle rozhodně nesmíš zmeškat. DJ Rudeboy.

Středa 3. května

České Budějovice

Večery s klavírem – Kavárna Malá scéna – 18:00
Kavárna Malé scény ve spolupráci s Vojtěchem Adamčíkem opět připravila oblíbené klavírní večery. Můžete si poslechnout známé melodie v příjemném prostředí nově zrekonstruované Kavárny Malé scény.

Zpívám, tedy jsem – Gala – Jihočeské divadlo – 19:00
10. jubilejní vydání Zpívám, tedy jsem! gala se uskuteční tentokrát ve velkém sále Jihočeského divadla. Pořad s písní o písni, kterým vás opět provede Jiří Untermüller za vydatné pomoci Jaroslavy Červenkové, Markéty Vejdovcové, Jana Kaštovského, Dominika Veselého a dalších. Ke klavíru zasedne opět Martin Veselý.

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala 5 nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

Blackout D&B Resident Night – Velbloud Music Bar – 21:00
Každou první středu v měsíci si můžete vychutnat zkušené místní DJs i nové talenty. Je libo odvaz uprostřed týdne? Nečekejte na víkend, tahle naplno rozjetá párty je tu pro vás! DJ Hanzall a hosté Thinngy, M4d.doc, Tubus, Basic & Jury.M.

Čtvrtek 4. května

České Budějovice

Les / Komorné divadlo Martin – Jihočeské divadlo – 19:00
Komorné divadlo Martin má bohaté zkušenosti s inscenováním ruské klasiky. Dramatik Alexandr Nikolajevič Ostrovskij, který byl současníkem romanopisců Tolstého a Turgeněva, se vydal v roce 1856 na cestu po krajích v okolí řeky Volhy. Svůj výjimečný pozorovací talent a dramatickou zručnost přetavil do dvou skvělých divadelních her: Bouřka a Les.

Mikádo – DK Metropol – 19:00

První „ostrovní“ opereta uváděná v JD měla svou premiéru před více než 130 lety v londýnském Savoy Theatre a zaznamenala obrovský úspěch. Příběh z exotického Japonska je vtipnou zástěrkou, jak se zasmát poměrům nejen ve staré dobré Anglii, ale i v dnešní neduživé Evropě. Nikdo tu totiž není tak úplně tím, kým tvrdí, že je, a tak je třeba být ve střehu, protože o intriky ani absurdity nebude nouze. Premiéra.

Májový koncert Brněnského orchestru lidových nástrojů – Český rozhlas České Budějovice – Studiový sál – 19:00
Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů (BROLN) s primášem Petrem Varmužou přivolá skutečné jaro v Českých Budějovicích. Ve čtvrtek uslyšíte tradiční českou a moravskou lidovou hudbu v podání jednoho z našich nejlepších folklorních souborů.

Gonsofus – international reggae, dub, hip hop – Velbloud Music Bar – 20:00
Za hosty: Gonsofus – mezinárodní hudební projekt Gonsofus je výsledkem spolupráce dvojice Sasha Mamaev a Gábor Tokár. Mnoho hudebních a kulturních vlivů a jazyků splývá do jejich stylu, který spojuje žánry jako reggae, dub, hip-hop a elektroniku.

Autoři | Foto gonsofus.com

Štítky divadlo, festival, koncert, České Budějovice, Martin Veselý, Dům kultury Metropol, Jihočeské divadlo, Anglie, Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů, Alexander Nikolajevič Ostrovskij, Oldham, Český rozhlas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Budějce čeká premiéra „ostrovní“ operety, májový koncert i festival dětských divadel!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.