Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Nenechte si ujít Dívčí válku ani norskou kapelu Beaten To Death

Další únorový týden přináší kromě dalších masopustních veselic a Dnů slovenské kuchyně také zajímavé koncerty. A nechybí ani divadlo.

Středa 22. února

České Budějovice

Filmmakeři – Malé divadlo – 9:00
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Radek Tomášek s kapelou Simply The Four – Český rozhlas České Budějovice – Studiový sál – 19:00
Zpěvák a kytarista Radek Tomášek, bývalý člen legendární skupiny Rangers, vystoupí se svou kapelou Simply the Four. Těšit se můžete na to nejlepší z jeho bohatého repertoáru.

Mladí filharmonici – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Jihočeská filharmonie: housle Vicky-Lou Timmer, dirigent Petr Chromčák. Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert pro housle a orchestr č. 1 B dur KV 207, Ludwig van Beethoven: Symfonie č. 5 c moll „Osudová“.

Země úsměvů – DK Metropol – 19:00
Svět starého Rakouska a Číny ožije znovu v proslavené operetě odehrávající se kolem roku 1910 ve Vídni a Pekingu. Plejáda krásných melodií korunovaná dodnes okouzlujícím vyznáním „Své srdce tobě dám“ navozuje rafinovanou orientální atmosféru, plnou nekonečné milostné touhy.

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách – Jihočeské divadlo – 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Dívčí válka – Divadlo U Kapličky – 19:00
F. Ringo Čech – úsměvný pohled na úsvit českých dějin aneb co Jirásek do pověstí nezaznamenal.
Režie Jan Štěch.

Chytrý Kvíz Lucky Burger 88 – Lucky Burger 88 – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo a burger, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti 15minutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor.

Vložte Kočku, Mutanti hledaj východisko, Kaplan Bros. – Velbloud Music Bar – 20:00
Vložte Kočku chystá novou desku a několik komorních koncertů. Nenechte si ujít jeden z nich. Mutanti hledaj východisko – elektro-rapové duo Honzy Vejražky a Jirky Konvalinky (Vložte Kočku), dvou mutantů původem z pražské DAMU. Kaplan Bros. je noise-popová sourozenecká dvojice Cyril a Kryštof Kaplanovi.

Božská párty 2017 – ÚFŘP – K2 – 21:00
Další ročník ÚFŘP párty, tentokrát ve stylu řeckých bohyň a bohů. Celým večerem bude provázet DJ Čechťa!

Čtvrtek 23. února  

České Budějovice

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Mezi dvěma světy – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Koncert komorní hudby, na kterém vedle komorních skladeb H. Purcella, G. Ph. Telemanna a A. Steffaniho zazní i tradicionalistické kompozice J. Sychy. Housle: Jiří Sycha, Martin Týml, flétny: Lucie Dušková, viola: Michal Dušek, violoncello: Jiří Šlechta, cembalo: Filip Dvořák.

Dívčí válka – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Čechovo prozatimní divadlo. Dívčí válka je nejúspěšnější a nejhranější ze všech divadelních her v České republice. Jeho atraktivnost se skrývá především v lehkosti žánru, nadsázce, využitých tématech a také v hereckém obsazení.

Červené brýle – SUD – studentské universitní divadlo – 19:00
Láska, krev, kečup, Santa, víno, rtěnka, karafiát, KSČM, západ slunce. A co se vybaví vám, když se řekne červená? Přijďte si společně s námi nasadit Červené brýle a ponořit se nejnovějšího autorského představení SUDu.

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Přijď se bavit! Vyrazíš s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti 15minutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměna čeká na vítěze a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Beaten To Death + Daerrwin – mcFabrika – 20:00
Hudební klub Fabrika si pro vás připravil opět něco nového. Beaten To Death je kapela z Norska hrající technický grindcore-metal, ve které působí hned tři členové z kultovní skupiny Insense. Beaten to Death vznikli v roce 2010 a tvoří je kytaristi Martin Rygge a Tommy Hjelm, bubeník Christian Svendsen, basák Mika Martinussen a zpěvák Anders Bakke. Daerrwin je nová česká formace známých tváří z kapel Born Again, Smashed Face a Of The Woods, která hraje blackened core, hudební styl, který je v současnosti čím dál víc populární.

Attacker Rock Night – KD Vltava – 20:00
Rockovej mejdan s kapelami LocoLoco, Blamage, Herdek Filek, Warhawk a výročním koncertem Narttu 10 let. Na své si přijdou fanoušci jakéhokoli rocku, od wom rock až po hardcore.

Autoři

Štítky hudební skupina, divadlo, válka, koncert, Beaten to Death, Radek Tomášek, České Budějovice, Wolfgang Amadeus Mozart, Český rozhlas, Ludwig van Beethoven, William Shakespeare, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Nenechte si ujít Dívčí válku ani norskou kapelu Beaten To Death  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.