Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Festival nového divadla, hardcore i punkový festival!

Malá inventura 2016 aneb Festival nového divadla probíhá ještě celý měsíc v Českých Budějovicích. Můžete tak vidět netradiční divadelní kousky, které mají do klasického divadla daleko. Kromě toho samozřejmě budějckou kulturní scénu naplní řada hudebních lahůdek, přičemž tenhle týden patří bezpochyby punku.

Úterý 27. září

České Budějovice

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách – Jihočeské divadlo – 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Labutí jezero – DK Metropol – 19:00
Jeden z nejkrásnějších a nejznámějších klasických baletních příběhů na nesmrtelnou hudbu P. I. Čajkovského. Tentokrát jako příběh zraněné mužské duše.

John Godber – Romantický víkend – Malá scéna DK Metropol – 19:00
Komedie vypráví příběh Ala a Bet, yorkshirského páru, jehož ustaraný vztah se láme pod tíhou všedních rodinných starostí. Jediným ze světlých bodů jejich soužití je neustálá snaha Bet vyhrát nějakou cenu v časopisech pro ženy. Až konečně vyhraje dovolenou v romantickém městě starého kontinentu, v Paříži. Hrají: Petra Špalková a Jan Novotný, režie: Vojtěch Štěpánek.

Mladí budějovičtí hudebníci se představují – Jihočeská vědecká knihovna Lidická – audiosál – 19:00
Swingové a filmové melodie v podání Jihočeského univerzitního orchestru Big Band Symphonic.

Mary's Kids + Ramones revival – 70's punk rock night – Velbloud Music Bar – 20:30
Mary'S Kids – 70's punk rock ze Stockholmu (Švédsko) a Ramones revival – nejlepší český revival téhle legendární kapely.

Drum Effect / N:Force – Komiks – 21:00
N:Force je český neurofunkový DJ a promotér. Zakladatel projektu Neurofunk Will Never Die, člen Let It Roll bookingu, LIR crew, Break Art crew a první z řady Imagination DJ's vám během svých setů naservíruje jedinečnou neurofunkovou nálož ze tří decků.

Středa 28. září

České Budějovice

House Deluxe – Velbloud Music Bar – 21:00
DJ's: Antonín Padrta, Trojan Horses.

Čtvrtek 29. září

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 18:30
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Je úchvatná! – Jihočeské divadlo – 19:00
Florence Jenkinsová skutečně žila, i když se její příběh, odehrávající se v New Yorku ve 40. letech minulého století, zdá neuvěřitelný. Tato pozoruhodná žena byla přesvědčena, že je obdařena nádherným hlasem. A pro svůj výjimečný soprán hledala nejkrásnější árie operního repertoáru, s nimiž veřejně vystupovala. Jak dokazují dochované gramofonové nahrávky, její zpěv byl opravdu výjimečně příšerný.

Georg Bizet: Carmen – Divadelní sál DK Metropol – 19:00
Jihočeská filharmonie. Mezosoprán: Jana Hrochová Wallingerová, tenor: Luciano Mastro, dirigent: Jan Talich. Georges Bizet: Carmen (předehry, árie, dueta, koncertní suity).

Pátek 30. září

České Budějovice

Sen z Piemontu – Divadlo U Kapličky – 19:00
Skupina mladých filmařů má jediný cíl: natočit originální film o životě svatého Jana Boska. Během své práce se samozřejmě setkává s řadou komplikací a neočekávaných zvratů. Na pozadí úsměvných „historek z natáčení“ přesto vyvstávají střípky skutečného uměleckého díla, které propojuje historický příběh Dona Boska s naším životem.

Shakespeare v Hollywoodu – Jihočeské divadlo – 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner's Brothers přijít na buben.

Fabrika Punk Fest 2016 – 7 let klubu – mcFabrika – 19:00
Punkový večírek v rámci sedmého výročí klubu MC Fabrika! Vystoupí: SPS, Inseminační stanice, Zputnik, Krize středního věku, Flaška visočini.

Cow love – Kulturní dům Slavie – 20:00
Cow Love je koutek kuriozit spojující vysokou módu sportu, kyselou chuť mléka, písničky, které se nikdy nestanou megahitem, plastové květiny a rozmary lásky. Dětská hra ve zběsilé schizofrenii, pálící strana našich nejvybranějších obsesí: chronická hloupost, radost z ne-dokonalosti.

The Bladderstones – River music club – 20:00
Blues crossoverové power trio, které hledá tradici a osobní příběh bluesové hudby v současnosti. V roce 2014 vydali CD Bored of Love, v roce 2015 zvítězili v mezinárodní bluesové soutěži Blues aperitiv a do roku 2016 vstupují s novým hráčem na bicí.

Shamanic + Mashinery DnB Párty – Komiks – 21:00
Shamanic, Mashinery Crew, MC Flappa + MC Shaiba.

House of Madness – klub K2 – 21:00
Další tématická akce v klubu K2! Tentokrát ve stylu house. Do Českých Budějovic přijede jeden z našich nejúspěšnější DJs a producentů. Slyšet ho můžete po celé České republice, ale vystupuje také v Evropě a ve světě. Hudba je jeho vášeň, proto je také rezidentním DJ tanečního pořadu Dance Exxtravaganza Evropy 2. Spolupracoval třeba s Kosheen, Ferry Corstenem a dalšími. Jako místní doprovod zahraje talentovaný DJ Melvin Coxx.

Dark Angels, InnerSphere, Abyss – České Budějovice
Charitativní koncert na podporu nového CD Dark Angels. Naprosto speciální set, který se už nebude opakovat - přehrajeme vám naživo kompletně celou novou desku. V živé předpremiéře tak uslyšíte to, na co si ostatní budou muset ještě nějaký pátek počkat. Hosté: Inner Sphere (death metal) z Plzně a Abyss (atmosférický death) ze Kdyně.

Sobota 1. října

České Budějovice

Svatováclavská pohádková slavnost – Stromovka – 10:30
Hudebně poetický pohádkový příběh o boji dobra a zla a o svatém Václavu, který přijede a povolá své spící vojsko. Tím vojskem jsou naše děti. Svatý Václav je probudí pasováním na rytíře a vydají se na společný boj se zlem, drakem. S pomocí archanděla Michaela nad zlem zvítězí a následují svatého Václava.

Fabrika Hardcore fest 2016 – mcFabrika – 16:30
Českobudějovický klub MC Fabrika slaví již sedmé narozeniny a pro všechny svoje věrné návštěvníky připravil Hardcore Fest, který už podle názvu slibuje pořádné drsný hudební zážitek. Na oslavu sedmi let klubu zahraje sedm kapel: Only Attitude Counts, Skywalker, None Shall Fall, Live Life, Nbf, Chasing Christy a Libido Challenge. Rakouští Only Attitude Counts hrají hardcore/punk/metal od roku 1993. Z Vídně pochází taky kapela Live Life. Nizozemští None Shall Fall hrají hardcore metal.

Synovial – Kulturní dům Slavie – 18:30
Představení vystihující muže, jak vnímají sami sebe a svoje tělo v současnosti. Synovia (synoviální tekutina) je viskózní tekutina produkovaná synoviem, jejímž hlavním účelem je snížit tření chrupavek v kloubu při jeho pohybu a zajistit jeho správnou funkci.

Filmmakeři – Malé divadlo – 18:30
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Studený Chameleón – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Hudebně-divadelní menu šéfa opery JD. Nový umělecký šéf opery, režisér Tomáš Studený představí v krátké talk show novou sezonu opery JD, spolu s poutavými ukázkami, a jako mimořádný bonus ve druhé polovině večera uvede nejnovější produkci nezávislého souboru Ensemble Opera Diversa, úspěšnou frašku Miloše Štědroně Chameleón aneb Josef Fouché.

The Dokk – Café Klub Slavie – 20:00
The Dokk je pražsko-moravské hudební trio brázdící od roku 2014 vody českých klubů. Dokkáči hrají vlastní autorskou tvorbu žánrově nejlépe se hodící k indie folku.

Kabaret Kajbar – Kulturní dům Slavie – 20:00
Kdo nebo co je Kajbar? Dobrá otázka. Pro zasvěcené Budějčáky je to ikona místních ulic vládnoucí svým tranzistorákem. Pro ostatní je to Divadelně – hudebně – taneční vystoupení (performance, kabaret). A oboje dohromady.

Náhodný výběr & Brutální jahoda Tour + host Quiet – River music club – 20:00
Pop-punková kapela Náhodný výběr vás rozhodně nenechá v klidu. Je to seskupení mladých energických muzikantů, kteří aktuálně vydávají svojí druhou desku Láskyplní. Kromě novinek samozřejmě uslyšíte i jejich největší pecky jako Romantička, Je to jenom hra a další. Pop-rock'n'rollová kapela Brutální jahoda je z Kamenice nad Lipou, za poslední pár měsíců neskutečně expanduje do zbytku republiky. Můžete od nich znát spoustu hitů a hlavně nedávný videklip na píseň Reflektory, která pojednává o temném zákoutí drog.

Vees - Velbloud 10 years anniversary party – Velbloud Music Bar – 20:00
Vees právě v letošním roce slaví 10 let výročí od svého vzniku! Přijďte to oslavit s námi na mejdan jako za starejch dobrejch časů, kdy tehdy Matesovi ve Velbloudu nechtěli nalejt, Bernard ještě kouřil a Franta do Velblouda chodil každej den ráno místo školy. Můžete se těšit na sestavu těch nejstarších hitů, ale i na zbrusu nové písně z připravované desky!

Zero Gravity – Angels Club Tour – Komiks – 21:00
DJ's: Mazut, Ranery, Luc Carte, Bodybass, J-Zo.

Neděle 2. října

České Budějovice

Piráti ze Salé – Široko café residence – 18:00
Film z festivalu Jeden svět. Na pozůstatcích někdejší pirátské pevnosti v marockém Salé vyrostla úplně jiná stavba – cirkusový stan. Útočiště tu našla první marocká cirkusová škola, která poskytuje alternativní vzdělání mladým lidem s pohybovým talentem.

Pondělí 3. října

České Budějovice

Pryč z Mullingaru – Jihočeské divadlo – 19:00
Nebaví vás vaše práce? V místě, kde žijete, to už nemůžete vydržet? Tak se seberte a pryč odtud! Pryč z Mullingaru a všech podobných otravných děr. Hra se svérázným irským humorem o cestě ke štěstí a k lásce. S úspěchem uvedena na Broadwayi v lednu 2014. Autor je nositelem Pulitzerovy ceny i ceny Tony za hru Pochyby.

Jazza Nostra@Jazz, mon Dieu! – Café Hostel – 19:30
Nový jazzový pořad, spolupráce s Konzervatoří ČB, spolupráce s českobudějovickou „ZUŠkou“. Historicky první vystoupení v rámci pořadu Jazz, mon Dieu! – Jazza Nostra. Patrik Bartizal – bicí, Honza Kopf – kytara, Libor Heřman – kontrabas.

Autoři

Štítky divadlo, České Budějovice, hudební skupina, festival, William Shakespeare, kulturní dům, Jihočeské divadlo, láska, Dům kultury Metropol, svatý Václav, Evropa, opera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Festival nového divadla, hardcore i punkový festival!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.