Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Týden neokoukaných muzikantů

Přijďte si poslechnout kapely a umělce nesoucí jména, která vám možná zatím nic neříkají: Postcards From Arkham, Trio Traktůrek, Honza Vlažný, duo TC4 a MC Zeo nebo Pirates of the Pubs. To vše a mnohem víc tenhle týden v Budějcích. Kromě toho pokračují Hudební slavnost Emy Destinnové a proběhne poslední koncert festivalu Ve středu města ve středu.

Úterý 13. září

České Budějovice

Večer italské a francouzské hudby – Level Lounge – 18:00
Operní árie. Zpěv: Irena Lenzová, Viktor Toms a Josef Hajna, klavírní doprovod Ladislav Tříska.

Antidiskotéka Jiřího Černého – Jihočeská vědecká knihovna, Lidická 1, přednáškový sál – 19:00
V rámci letošních Poslechových pořadů Jihočeské vědecké knihovny vystoupí 13. září Jiří Černý se svým programem Antidiskotéka neboli Ro(c)kování. Hudební publicista Jiří Černý vystudoval žurnalistiku a působil jako sportovní, kulturní i hudební publicista. První hudební kritiku zveřejnil už v 50. letech a postupně se stal uznávaných kritikem. Těžištěm jeho publicistické tvorby je moderní populární hudba, na kterou se zaměří i ve svém pořadu Antidiskotéka, který je složený z nových i starších, domácích i zahraničních nahrávek různých žánrů.

27. Hudební slavnosti Emy Destinnové – Komorní koncert – Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích – Barokní sál – 19:30
Účinkují: Vidović Krilanović – mezzosopran, Milo Krilanović – hoboj, Albedrto Frka – klavír. G. F. Händel – Generoso che sol brama, C. W. Gluck – Che faro senza Euridice arie z opery Orfeus a Euridika, G. P. Telemann – Sonata a moll pro hoboj a klavír, L. v Beethoven – Sonata in E flat major op. 81a, F. Mendelssohn – Venetianschs Gondellied Auf Flügeln des Gesanges, J. Brahms – Intermezzo op. 119 no. 1 a Rhapsody op. 119 no. 4.

Středa 14. září

České Budějovice

Dítě Bridget Jonesové – Dámská jízda – CineStar – 16:30
Dámská jízda v anglickém stylu – pestrý program pro ženy a dívky v pasáži Obchodního centra Čtyři Dvory: welcome drink, tři módní přehlídky, taneční vystoupení Skupiny 1 minute, tombola, promítání filmu Dítě Bridget Jonesové.

Ve středu města ve středu – Better Way – před klubem K2 – 20:00
Českobudějovická kapela Better Way, pohybující se na české hudební scéně od roku 1997 a hrající směsici hardcore a punku, se po několikaleté odmlce opět rozhodla koncertovat. Po 12 letech existence se Better Way rozhodli ukončit činnost po vystoupení na Mighty Sounds 2007 a své poslední album No Identity vydali v roce 2005. Vy je ale můžete opět slyšet naživo, a to jako poslední protagonisty letošního ročníku festivalu Ve středu města ve středu před klubem K2.

LiStOVáNí – Muž, který miloval Yngveho – Studiová scéna Na Půdě – 20:30
Muž, který miloval Yngveho od Tore Renberga je skvělý román o dospívání, touze a lásce na pozadí významných dějinných událostí, v němž si připomenete atmosféru tehdejší doby.

Čtvrtek 15. září

České Budějovice

Octodance Tour 2016 – Velbloud Music Bar – 19:00
Společné turné české cyber metalové kapely Minority Sound a post-rock/metalového projektu Postcards From Arkham. Kapely vyráží na turné k propagaci svých nejnovějších alb.

27. hudební slavnosti Emy Destinnové – Gala koncert – Výstaviště České Budějovice – Pavilon T – 19:30
Účinkují: Nancy Weissbach – soprán, Filharmonie Brno, Leoš Svárovský – dirigent. A. Dvořák – Píseň bohatýrská op. 111 symfonická báseň, R. Strauss – Písně, G. Mahler – Symfonie č. 1 D dur „Titan“.

Vidov

Výprava 2016 – hřiště – 20:30
Již pátý ročník turné mezinárodního projektu Výprava. Uslyšíte Navažské flétny Andrewa Begaye z Arizony z USA, australské didgeridoo Ondřeje Smeykala a obří gong Beara Love z Velké Británie. Přijďte se společně ponořit do akustické sonické lázně největšího symfonického gongu na světě o velikost 2,2 metru. 

Pátek 16. září

České Budějovice

Sbor Mendík – Liturgický rok v hudbě – Kostel sv. Rodiny – 17:30
K příležitosti vydání a křtu nového a zároveň i prvního CD pěveckého sboru Mendík se uskuteční koncert, kde zazní skladby právě z nového CD.

Trio Traktůrek – Kavárna Matice – 19:00
Při předchozích koncertech byla bezvadná atmosféra a kavárna byla plná lidí, co se skvěle bavili. 

Honza Vlažný a Šrája – Restaurace Prorockbar – 20:00
Honza Vlažný je písničkář, looperista a muzikant tělem i duší. Představí svou tvorbu jemnou jako dýka. Šrája – underground/folk/punk: punkový písničkář, který se nebojí vyzpívat svůj názor do celého světa a s velikou show na podiu.

Smack / TC4 + MC Zeo (UK) – Basstard beatz – III. Anniversary Komiks Klub – Komiks – 21:00
Producentské duo TC4 a MC Zeo poprvé v ČR! TC4 (UK), MC Zeo (UK), Smack. Support DJs: Brock, Dirty boy, Whatsman.

Cibela párty vol IV. – Velbloud Music Bar – 21:00
Jako každý rok vám oblíbení Piráti ze sousedství přinášejí možnost se královsky pobavit a přitom odlehčit svým hříšným dušičkám dobrým skutkem. O několik hodin skvělé zábavy se postarají: Pirates of the Pubs z Irska, Deliwery z Prahy, Prášek proti Blbosti z Budějc.

Sobota 17. září

České Budějovice

IFA Metal Paradise – Velbloud Music Bar – 20:00
Druhé pokračování IFA Metal Paradise v klubu Velbloud se tentokrát ponese ve stylu heavy metalu. Kapela Antigod má svůj prvopočátek v roce 2010, kdy se Hadgi, Ference a Bzzuk sešli na festivalu Brutal Assault. V roce 2012 naplánovali první společný koncert a do kapely vstoupili další členové. První koncert proběhl na 3. ročníku Grabofestu a kapela začala dostávat pozvánky na další prestižní festivaly. V červnu letošního roku dokončili nové album Wareligion. Stejně jako členové Antigod, i člen další vystupující kapely Ytivarg původně působil v kapele Isacaarum. Na jednom pódiu se tak sejdou bývalí spoluhráči a spolu s nimi vystoupí partičky БУТ (grind-grind) a Vihar (doom-death).

Steve Clarke Trio – River music club – 20:00
Steve Clarke se vrací do Evropy! Opět se spojil s klávesistou Walterem Fischbacherem. Dalším muzikantem v triu je bubeník Vajco Deczi - stálý člen otcovy kapely Laco Deczis Celula NY Band. Všichni tři vědí, jak dohromady udělat pořádnou show. Jsou totiž odborníci na řemeslně dokonalé sety chytlavého grooveu a oslnivých sól.

Sound Train – Komiks – 21:00
Zahrají Body Bass, Edward Traumaxowski, Otiatros, D-Niel.

Neděle 18. září

České Budějovice

Večer italské a francouzské hudby – Husův sbor – 17:00
Zpěv: Irena Lenzová, Viktor Toms a Josef Hajna, klavírní doprovod Ladislav Tříska.

Kino Kotva
Nevíte, co dělat v neděli? Vyrazte do kina! V Kotvě dávají v 15:30 rodinný film Stevena Spielberga Obr Dobr, od 18:00 českou komedii Prázdniny v Provence a ve 20 hodin film Božská Florence s Meryl Streep v hlavní roli.

Pondělí 19. září

České Budějovice

Ozvěny Buskers festu – Low Riders (ESP/CZE) – Café Hostel – 19:00
Low Riders znovu na turné po České republice. Country, rock a psychedelie. Akustické vystoupení je zahřívačka na úterní koncert ve Velbloudu. Tam je doprovodí notoricky známí Retroprotest.

Autoři

Štítky hudební skupina, koncert, České Budějovice, festival, slavnost, Ema Destinnová, Postcards From Arkham, Jiří Černý, hudba, Velká Británie, turné, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Týden neokoukaných muzikantů  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.