Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Aplikace, které byste měli mít v mobilu, než odjedete na dovolenou

Chystáte se na dovolenou? Připravte na ni i váš chytrý telefon! Vytipovali jsme pro vás pár aplikací, které se vám určitě budou na cestách hodit.

Pumpdroid

Pokud vyrážíte na dovolenou autem či karavanem, Pumpdroid vás spolehlivě může zachránit od vyschlé nádrže. Přehledně na mapě zobrazuje všechny čerpací stanice na vaší trase spolu s informacemi, jakou čerpací stanici jde a za kolik dostanete litr paliva. Kolem aplikace navíc funguje bohatá komunita uživatelů, která aplikace neustále aktualizuje, na zobrazené ceny paliva v aplikaci se proto můžete spolehnout.

Aplikace je dostupná pro Android, stahovat můžete zde.

 


Mapy.cz

Vyrážíte-li na výlet (a je jedno, jestli pěšky, na kole, nebo autem), Mapy.cz je vždy dobré mít u sebe. Nejen, že dokáží mapy zobrazovat i offline (a nejenom území české a slovenské území), na základě vaší polohy z GPS vám dokáže zobrazit nejbližší body zájmu. Je tak ideálním parťákem, když se rozhodujete, na jakou pamětihodnost či vyhlídku se vydat dál.

Pro iOS, Android a Windows Phone můžete stahovat zde.

 

 

Endomondo

Vzdáváte-li hold aktivnímu trávení dovolené, existuje pár aplikací, které vám váš dovolenkový pohyb dokonale zmapují. U nás v redakci nejvíce ujíždíme na aplikaci Endomondo, kterou můžete využít, ať už jezdíte na kole, běháte něco třeba i plavete. Podle GPS dokáže celou vaší sportovní aktivitu změřit, trasu zaznamená do mapy a ukládá všechny vaše aktivity do historie osobního účtu. Za příplatek pak aplikace nabízí třeba i osobního kouče a spoustu dalších vychytávek.

Stáhněte si Endomondo do svého mobilu.

 

Záchranka

Aplikace, která na vašich cestách nepomůže ani tak vám, ale spíše může pomoci lidem okolo. Nikdy totiž nevíte, kdy budete Záchranku potřebovat. Hlavní předností mobilní aplikace “Záchranka“ je využití schopností chytrých mobilních telefonů pro stanovení přesného místa události při zásahu v terénu. Vytáčení linky 155 a odeslání polohy je provedeno stisknutím jediného tlačítka. Volající je tak přepojen na záchrannou službu příslušného kraje. Navíc, operátoři z aplikace rovnou dostanou vaši přesnou polohu a záchranáři se tak velmi rychle dokážou dostat k místu nehody, a to i v lese či ve skalách, kde často není jasné, kde přesně se nacházíte.

Aplikaci stahujte zde.

Meteoradar

Základem pro úspěšnou dovolenou je to, aby nám vyšlo počasí, souhlasíte? Existuje opravdu hodně mobilních aplikací s předpovědí počasí a meteoradarem, a co uživatel, to názor. Podle našeho názoru je Meteoradar jedna z aplikací, díky které opravdu nezmoknete. Obsahuje předpověď počasí, aktuální srážky a aktuální teplotu na území celé České republiky. 

Můžete stahovat pod tímto odkazem.

 

 

Překladač Google

Kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem. Nebo stačí mít po ruce Překladač Google. Ten totiž zvládne přeložit během mžiku jak jednotlivá slova, tak i celá souvětí. Navíc, překlady se neustále vylepšují díky aktivitě uživatelů, kteří, když naleznou chybu v překladu, mají ji možnost hned opravit a poslat překlad vylepšený.

Překladač stahujte zde.

 

 

 

TripAdvisor

Možná znáte TripAdvisor jako webovou stránku, na cestách ale můžete využít i mobilní aplikaci, která osbahuje opravdu hooodně tipů, kam se ve světě vydat. Vše je navíc vždy hodnoceno uživateli, proto máte velkou šanci natrefit na svých cestách na opravdové cestovatelské skvosty. Naleznete zde ohodnocené restaurace, muzea nebo třeba hotely.

Stahovat můžete zde.

 

 

Booking.com

Booking.com určitě také znáte především díky webovému portálu, přes který naleznete jakékoli ubytování po celém světě. Díky mobilní aplikace můžete vyhledávat ubytování přímo na cestách. V aplikaci vyčtete o konkrétním hotelu základní informace, počet volných míst, ceny a samozřejmě i pozici hotelu. Navíc, v aplikaci funguje spolehlivé filtrování, nemusíte se tedy probírat ubytováním, které vám nevyhovuje.

Booking si můžete stáhnout zde.

 

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mobilní aplikace, hotel, Android, Google, TripAdvisor, iOS, Windows Phone, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aplikace, které byste měli mít v mobilu, než odjedete na dovolenou  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.